Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 06 september 2001

Genezen is het woord niet

Deze uitgave, die in november 2001 verscheen, bevat een opsomming van de toptwintig van de Grootste Kwakzalvers van de Twintigste Eeuw, zoals die door Renckens op de jaarvergadering van oktober 2000 werd bekendgemaakt.

Auteur(s): Cees Renckens
Uitgeverij: Stichting Skepsis, Utrecht, 2001 (Skeptische Notitie 14)
ISBN 90-73517-14-1. 112 pagina’s. Prijs: € 8.
Voor bestelinformatie zie literatuurpagina.

Ingevolge een rechterlijke uitspraak heten deze favorieten tegenwoordig ‘genezers’, een aanduiding – zoals bekend – van mensen die geen genezing teweeg kunnen brengen. Van vrijwel alle genezers is een fraaie foto afgedrukt en in een nawoord wordt een overzicht gegeven van de reacties op de bekendmaking van de lijst. Een waar collector’s item.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 14 juni 2019

De Spaanse bioloog Cervera van zusterorganisatie APETP roept iedereen op een manifest tegen pseudowetenschap en -therapieën te ondertekenen.

artikelen - 25 mei 2018

Uit onderzoek blijkt dat paragnost Gerard Croiset mensen niet kon genezen. De verklaring ligt in nalatigheid van reguliere behandelaars.

page - 15 februari 2016

De Stichting Skepsis en de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) zijn voor het eerst aanwezig op de Gezondheidsbeurs van 11 tot 14 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht, standnummer D23 in Zaal 1, bij het thema “Medisch & Zorg.”