UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
  • search
    Toon filter

Filter behandelwijzen

search
behandelwijzen - 26 januari 2012

Met de kwakzalver-basisarts Roy Martina heb je niet alles gehad in wonderland.

behandelwijzen - 10 juli 2009

Allopathie is waar homeopaten de reguliere geneeskunde voor uitschelden. Ze vergeten wat hun eigen grondlegger Samuel Hahnemann ermee bedoelde, namelijk het afschuwelijkste van de 'geneeskunde' van de 18de eeuw. De homeopaten snappen kennelijk niet dat de geneeskunde sindsdien grote vorderingen heeft gemaakt.

behandelwijzen - 20 juni 2009

In Nederland worden darmspoelingen (colonhydrotherapie, CHT) door minstens 100 alternatieve behandelaars aangeboden. Een darmspoeling zou ontgiftend werken en een verbazingwekkend aantal ziekten zou ermee kunnen worden behandeld. Elk bewijs hiervoor ontbreekt.

behandelwijzen - 13 februari 2009

Ines von Rosenstiel propageert in het FD nepgeneeskunde. Zij noemt die wetenschappelijk, en beroept zich daarvoor op professor Edzard Ernst. Die zegt net het tegenovergestelde.

behandelwijzen - 17 april 2007

Onlangs viel mijn oog op een advertentie in een populair blad voor VELFORM NewToday, een potje met een uit "slakkeneiwit" geëxtraheerde crème, waaraan een "wonderbaarlijk genezende werking" op allerlei huidproblemen wordt toegeschreven. Vervolgens heb ik even gegoogled, met als resultaat vele tienduizenden treffers, met elicina, slakkencrème of Celltone als basiswoorden.

behandelwijzen - 25 september 2006

Voetreflextherapie is een oude behandeling, volgens de aanhangers zelfs ouder dan acupunctuur.