UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Frits van Dam | Geplaatst: 26 september 2006

De Vereniging tegen de Kwakzalverij in ontwikkelingshulp

In De Groene Amsterdammer van 15 september 2006 staat een verontwaardigd stuk over de naar Zuid-Afrika geëmigreerde Nederlandse natuurgenezeres Tine van der Maas. Zij heeft een anti-aidsdieet ontworpen bestaande uit ondermeer rode bieten, citroenen, knoflook en Afrikaanse aardappelen. Zij maakt aids-patiënten in Zuid-Afrika wijs dat ze er beter aan doen haar dieet te volgen dan […]

In De Groene Amsterdammer van 15 september 2006 staat een verontwaardigd stuk over de naar Zuid-Afrika geëmigreerde Nederlandse natuurgenezeres Tine van der Maas. Zij heeft een anti-aidsdieet ontworpen bestaande uit ondermeer rode bieten, citroenen, knoflook en Afrikaanse aardappelen. Zij maakt aids-patiënten in Zuid-Afrika wijs dat ze er beter aan doen haar dieet te volgen dan aidsremmende medicijnen te slikken. Zij wordt daarin gesteund door de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid. Over haar door de Zuid-Afrikaanse overheid gelegitimeerde criminele handelwijze is al uitvoerig geschreven. Wat we nog niet tegengekomen waren, was de door De Groene Amsterdammer aanbevolen remedie. Volgens De Groene Amsterdammer zou de Nederlandse regering er goed aan doen, om bij wijze van ontwikkelingshulp, de Vereniging tegen de Kwakzalverij op Van der Maas af te sturen!

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Frits van Dam

dr. F.S.A.M. van Dam is als psycholoog verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en als bijzonder hoogleraar aan de afdeling Klinische Psychologie, FMW, Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 26 april 2021

Buitenlandrubriek met o.a.: Britten proberen alternatieve therapieën om autisme te bestrijden / Canadese media wonen antivax-webinar bij.

artikelen - 04 februari 2018

Zijn hart- of vaatziekten met een orthomoleculair dieet te genezen of te voorkomen?