UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 april 2021

Britten proberen alternatieve therapieën om autisme te bestrijden

Buitenlandrubriek met o.a.: Britten proberen alternatieve therapieën om autisme te bestrijden / Canadese media wonen antivax-webinar bij.

Britten proberen alternatieve therapieën om autisme te bestrijden

Foto: Autisme awareness

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Britten proberen allerlei alternatieve therapieën om autisme te bestrijden / Invloedrijke geestelijke Tabrizian stelt dat Covid-vaccin mensen homo maakt / Canadese journalisten wonen antivax-webinar bij / FTC deelt eerste boete uit voor valse marketing van coronamedicatie / Tandarts stelt Covid 19-patiënten te kunnen genezen.

Groot-Brittannië: Ouders proberen allerlei alternatieve therapieën om autisme te bestrijden

Hoewel een autisme spectrum stoornis vooralsnog niet te genezen is, proberen ouders van kinderen met zo’n stoornis allerlei alternatieve therapieën uit in de hoop dat hun kind ‘geneest’. Zo worden er onder meer klysma’s met bleekmiddel gegeven, mogelijk giftige pillen toegediend en strenge diëten gevolgd. Allemaal ‘therapieën’ waarvan lang en breed is vastgesteld dat ze niet werken.
Lees meer in The Guardian.

Iran: Invloedrijke geestelijke Tabrizian stelt dat Covid-vaccin mensen homo maakt

Abbas Tabrizian, een invloedrijke islamitische geestelijke in Iran, promoot pseudowetenschap onder zijn ruim 200.000 Telegram-volgers (Telegram is een communicatie-app waarin groepen gemaakt kunnen worden – red.). Zo stelde hij aan het begin van de coronapandemie voor om watten in violet-olie te drenken en in de anus te doen. Ook zegt hij tegen zijn volgers zich niet te laten vaccineren, omdat je daar homoseksueel van zult worden.
Lees meer bij Coda.

Canada: Journalisten wonen antivax-webinar bij

Journalisten van zender CBC hebben het webinar Mastering Vaccine Info Boot Camp bijgewoond waarin strategieën en tools werden gedeeld over hoe er meer misinformatie over vaccinaties kan worden gedeeld. Er moesten zaadjes worden geplant in de hele wereld om ‘nee’ te kunnen gaan zeggen tegen vaccinaties. Onderdeel van het webinar was hoe je een voorstander van vaccinaties beter kunt overtuigen van je gelijk, zodat ze ook een vaccinweigeraar zullen worden.
Lees meer bij CBC

Verenigde Staten: FTC deelt eerste boete uit voor valse marketing van coronamedicatie

Er is een nieuwe wet ingegaan in de Verenigde Staten. De COVID-19 consumer protection law waarmee het verboden is geworden om valse informatie over middelen tegen het coronavirus te verspreiden. De Federal Trade Commission (FTC) heeft nu voor het eerst een boete ten gevolge van deze wet uitgedeeld aan een chiropractor die zink en vitamine-D preparaten verkocht als middelen die beschermen tegen Covid-19.
Lees meer op de website van de FTC.

Italië: Tandarts stelt Covid 19-patienten te kunnen genezen

In een artikel in het Romeinse online blaadje ‘Faro di Roma’ geeft een tandarts hoog op van zijn manier om Covid 19-patiënten te genezen. Hij heeft al meer dan 160 mensen in heel Lombardije behandeld met, jawel, hydroxychloroquine en allen zijn – uiteraard- genezen.

Dat het middel in Italië inmiddels is verboden, verdriet hem zeer. Hij is naar eigen zeggen maandenlang werkzaam geweest als vrijwillig Covid arts en heeft met andere artsen en onderzoekers onderzoek gedaan naar het nu verboden middel. Om zich geen problemen op de hals te halen, is hij met het toedienen van hydroxychloroquine gestopt.

Hij raadt iedereen eenvoudigweg aan altijd en overal een mondmasker te dragen en dan is Covid zo de wereld uit. Omdat hij in zijn praktijk als tandarts wel vaker en met succes middelen (heeft) gebruikt die officieel niet zijn toegestaan, kan hij vaststellen dat de medische protocollen het vaak mis hebben.

Een arts moet Covidzieken thuis bezoeken en naar de longen luisteren, zoals hij dat doet. Hij belt zijn patiënten twee keer per dag en wil dan horen wat hun bloeddruk is, wat het zuurstofgehalte in het bloed is en wat hun lichaamstemperatuur is. Bij diabetici wil hij ook de bloedsuikerwaarden weten. Het stukje eindigt met de woorden ’Nou ja, ik mag dan dertig jaar lang alleen als tandarts werkzaam zijn geweest, ik probeer ook gewoon dokter te zijn’. (Sophie J. M. Josephus)
Lees meer in Fora di Roma

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.