UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Bestuur VtdK | Geplaatst: 17 juli 2007

Amsterdamse kinderarts Von Rosenstiel geroyeerd als lid van de VtdK

Von Rosenstiel is de drijvende kracht achter de introductie van ‘integratieve geneeskunde’ in het noodlijdende Slotervaartziekenhuis, waar zij o.a. visualisatie, yoga, babymassage, aromatherapie en muziektherapie invoert.

Zelfs de mogelijkheid dat Chinese acupunctuur zal worden losgelaten op de arme clientèle uit Amsterdam-West sluit zij niet uit.

Von Rosenstiel was niet bereid de eer aan zichzelf te houden en kreeg op 16 juli 2007 een brief waarin haar haar royement werd medegedeeld. De kinderarts deed haar wijsheden op tijdens samenwerking met een Tibetaanse genezer in Nepal en tijdens een verblijf in een kinderziekenhuis in Boston. Ze beweert weliswaar dat zij alleen geneeswijzen introduceert, waarvan de werkzaamheid goed is aangetoond, maar legt daarbij geheel eigen zeer soepele criteria aan. Artikel 6, lid 4 van de statuten draagt het VtdK-bestuur op het lidmaatschap te weigeren aan hen wier handelingen in strijd zijn met de doelstelling van de Vereniging. Het Slotervaartziekenhuis werd in 2006 wegens de ‘integratieve geneeskunde’ door de VtdK-leden genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Bestuur VtdK

Gerelateerde artikelen

artikelen - 26 augustus 2023

Kinderspecialistenvereniging NVK legt wetenschap naast zich neer en laat kwakzalvers kritiekloos aan het woord waaronder een acupuncturist.

artikelen - 11 november 2021

IM-adept Inès von Rosenstiel, kinderarts van ziekenhuis Rijnstate, benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.

artikelen - 26 oktober 2021

Buitenlandrubriek met o.a.: Waarom Duitsers zo van homeopathie houden / Aromatherapie-spray besmet Amerikanen met tropische ziekte.