Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 oktober 2021

Waarom Duitsers zo van homeopathie houden

Buitenlandrubriek met o.a.: Waarom Duitsers zo van homeopathie houden / Aromatherapie-spray besmet Amerikanen met tropische ziekte.

Waarom Duitsers zo van homeopathie houden

Foto: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Waarom Duitsers zo van homeopathie houden / Indiase kinderen krijgen homeopathische tabletten tegen Covid-19 / Beieren stopt met aanvullende homeopathie-opleiding / Aromatherapie-spray besmet Amerikanen met tropische ziekte / Franse natuurgenezer krijgt twee jaar cel voor dood van twee kankerpatiënten / Waarschuwing uitgedaan voor mensen die waterstofperoxide tegen Covid-19 inhaleren.

Duitsland: Waarom Duitsers zo van homeopathie houden

In een profiel over Natalie Grams die eerst een vurige pleitbezorger van de homeopathie was en inmiddels een van de felste Duitse tegenstanders is, wordt gezocht naar het antwoord op de vraag waarom Duitsers zo verknocht zijn aan alternatieve behandelingen.
Lees meer in Bloomberg Business.

India: Kinderen krijgen homeopathische tabletten tegen Covid-19

Op 1 november gaan de scholen in Kerala weer open. Kinderen krijgen nu alvast preventief homeopathische tabletten omdat ze zichzelf daarmee zouden kunnen beschermen tegen een infectie van het coronavirus. Het beschikbaar stellen van de middelen gebeurd door de overheid.
Lees meer in The Tribune

Duitsland: Beieren stopt met aanvullende homeopathie-opleiding

De Beierse Staatsgeneeskundige Vereniging stopt met het aanbieden van homeopathische opleidingen. Die werden als aanvulling op een reguliere geneeskunde-opleiding gegeven. Homeopathische behandelingen en middelen werken immers niet en passen daarom niet bij wat een arts in zijn of haar arsenaal zou moeten hebben.
Lees meer in Der Spiegel

Verenigde Staten: Aromatherapie-spray besmet mensen met tropische ziekte

Winkelketen Wallmart heeft een aromatherapie-spray teruggeroepen nadat vier mensen in verschillende Amerikaanse staten besmet zijn geraakt met een tropische ziekte, terwijl ze alle vier niet op reis zijn geweest. De aromatische spray, die was geïmporteerd uit India, bleek de boosdoener te zijn.
Lees meer bij WSAZ

Frankrijk: Natuurgenezer krijgt twee jaar cel voor dood van twee kankerpatiënten

Natuurgenezer Miguel Barthéléry is veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij zich ten onrechte heeft voorgedaan als arts en twee kankerpatiënten van adviezen heeft voorzien, waarna zij zijn overleden. Hij moet ook een boete van 5000 euro betalen.
Lees meer op de site van Edzard Ernst

Verenigde Staten: Waarschuwing uitgedaan voor mensen die waterstofperoxide inhaleren

Patiëntenvereniging The Asthma Group waarschuwt voor een bericht dat op sociale media circuleert waarin wordt gesteld dat het inhaleren van waterstofperoxide zou helpen tegen Covid-19. Mensen postten video’s van zichzelf terwijl ze het goedje via een verdamper inhaleren. Dit kan juist schadelijk voor de longen zijn. Ook is nergens wetenschappelijk aangetoond dat dit zou helpen tegen het coronavirus.
Lees meer bij The Washington Post

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 17 juli 2023

Vijf organisaties zijn genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2023: De Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie, LINDA, De Nationale Gezondheidsbeurs, KRONCRV en de website Kanker.nl.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.