UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.P. van der Smagt | Geplaatst: 06 september 2001

Alternatieve Geneeskunde, geen kunst?

Verslag van het Skepsis-congres ’89. Alternatieve geneeswijzen van verschillende kanten belicht.

Auteur(s): H.S. Verbrugh e.a.
Uitgeverij: Stichting Skepsis, Utrecht, 1989 (Skeptische Notitie 4)
Voor bestelinformatie zie literatuurpagina.

Verslag van het Skepsis-congres ’89. Alternatieve geneeswijzen van verschillende kanten belicht. Een bijdrage uit de filosofische hoek, lezingen over placebo’s en de psychologische beïnvloeding van het immuunsysteem, over endorfinen en pijn, over homeopathie als geloof en over alternatieve geneeswijzen en politiek. Ten slotte een bijdrage over effectonderzoek van alternatieve behandelmethoden.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.P. van der Smagt

Studeerde van 1955 tot 1963 geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na een klinische stage van twee jaar was hij gedurende 30 jaar werkzaam als huisarts. Hij publiceerde diverse artikelen over alternatieve geneeswijzen en schreef op verzoek van de stichting Skepsis een boekje over homeopathie. Hij is thans gepensioneerd.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 06 april 2023

Op 10 april zullen leden van de VtdK en Skepses bij het Multatuli-standbeeld in Amsterdam een 'Homeopathische zelfmoord' plegen door een overdosis homeopathische pillen te nemen. De actie wordt gevoerd tegen de homeopathie, die wetenschappelijk aangetoond niet werkt.

artikelen - 14 juni 2019

De Spaanse bioloog Cervera van zusterorganisatie APETP roept iedereen op een manifest tegen pseudowetenschap en -therapieën te ondertekenen.

artikelen - 25 mei 2018

Uit onderzoek blijkt dat paragnost Gerard Croiset mensen niet kon genezen. De verklaring ligt in nalatigheid van reguliere behandelaars.