UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 18 januari 2007

Hoger beroep Sickesz dient op 3 april 2007

Op dinsdag 3 april is de mondelinge behandeling van het hoger beroep. Beide advocaten zullen een pleidooi houden. De claims van mw. Sickesz zijn zo bizar dat het onvoorstelbaar is dat het K-woord in dit geval niet zou mogen. De rechter zal echter het laatste woord hebben.

Migraine, maagzweren, cara, de ziekte van Crohn, dat manipuleren wij hier achter elkaar weg’ (Sickesz in een interview met Care, december 1993, p. 15)

In december 2006 werd van het gerechtshof bericht ontvangen dat het door Sickesz ingestelde hoger beroep in de door haar in eerste instantie verloren bodemprocdure op 3 april 2007 om 9.30 uur zal worden behandeld. Het Gerechtshof bevindt zich aan de Prinsengracht en de mondelinge behandeling met pleidooien van beide advocaten is openbaar en voor ieder toegankelijk. Leden worden van harte uitgenodigd om de zaak bij te wonen.

Uw bestuur is optimistisch, want als iemand die beweert schizofrenie te kunnen diagnostiseren aan de nek en deze vervolgens te kunnen genezen door manipulatie van die nek, als zo iemand niet meer van kwakzalverij beticht mag worden, wie dan nog wel? Moed putten wij ook uit een uitspraak van het Arnhems gerechtshof dat een Nijmeegse actievoerder vrijsprak van smaad, nadat deze op een poster minister Verdonk had beschimpt wegens de brand op Schiphol. Op de poster stond de tekst ‘Reisbureau Rita arrestatie – deportatie – crematie adequaat tot het bittere einde’.

Eerder sprak de politierechter de activist reeds vrij en zonder ons met een dergelijke actievoerder te willen identificeren – hoe veel milder is immers een beschuldiging van kwakzalverij dan die gedaan jegens Verdonk er mag vastgesteld worden dat de Nederlandse rechter bereid is veel toe te laten in het publieke debat. Want kwetsend vond de rechter de beschuldigingen aan Verdonk wel, maar smadelijk niet.

Kwetsend zullen onze beschuldigingen aan het adres van Sickesz wel zijn, maar (onnodig) smadelijk natuurlijk niet. De rechter heeft echter altijd weer het laatste woord.

Dit artikel verscheen in het Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, Jaargang 118 (2007) nummer 1, onder de titel ‘Kort – van het juridisch front (2), pagina 44.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 augustus 2008

Elders op deze site wordt per uitzending een gedegen analyse gegeven van de praktijken zoals gedemonstreerd door een zestal alternatieve artsen, die te zien waren in het omstreden NCRV-tv programma in zeven afleveringen.

artikelen - 22 mei 2008

Ditmaal twee artsen (een homeopaat en een ayurvedisch behandelaar) en een gewezen fysiotherapeut (ooracupuncturist) voor het voetlicht. We analyseren weer enkele van hun rituele handelingen.

artikelen - 30 december 2007

De IGZ legt het handelen van een mediamieke, orthomoleculaire therapeute voor aan het Tuchtcollege van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG).