UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 23 september 2001

Zout tegen kanker

Eén van de meest uitgesprokenen van de behandelaars van Millecam was de masseur Kees Boegem, die kanker zegt te bestrijden met zoutcapsules van wel 8 gram zout per dag.

Johannes van Dam schrijft in Het Parool van 15 september 2001 dat de zaak Millecam ieder weldenkend mens heeft geschokt. Hij meldt dat in het programma Rondom Tien. Alternatieve en echte genezers discussieerden over wat er gebeurd was hoeveel van wat de andere kant zei, waar was.

Eén van de meest uitgesprokenen van de alternatieven was de masseur Kees Boegem, die kanker zegt te bestrijden met zoutcapsules van wel 8 gram zout per dag. Door zout te geven onttrek je vocht aan de kwaadaardige cellen die daardoor niet meer groeien.

De schrijver betoogt aan de hand van een huis-, tuin- en keukenvoorbeeld dat dit onzin is. Hij acht betrokkene medeplichtig aan de dood van Millecam.

 

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 januari 2018

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft kwakzalver René Broekhuyse vrij spel gegeven om door te gaan met zijn onbewezen methodes.

artikelen - 03 maart 2017

Middels een verborgen camera-actie heeft SBS-programma Undercover met hulp van de VtdK twee kwakzalvers betrapt.

artikelen - 29 mei 2013

Op 29 en 30 mei 2013 dient voor de Haarlemse rechtbank de zaak tegen twee alternatieve hulpverleners, waarvan er een ook arts is, die aan een inmiddels overleden vrouw adequate medische hulp onthielden.