UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 29 mei 2013

Twee kwakzalvers in Haarlem voor de rechter

Op 29 en 30 mei 2013 dient voor de Haarlemse rechtbank de zaak tegen twee alternatieve hulpverleners, waarvan er een ook arts is, die aan een inmiddels overleden vrouw adequate medische hulp onthielden.

Twee kwakzalvers in Haarlem voor de rechter

De orthomoleculair arts knoopte ook een liefdesrelatie aan met het slachtoffer, dat was wijsgemaakt dat zij aan de ziekte van Lyme zou lijden. De twee kwakzalvers beweren op de eerste dag van de rechtszaak steeds tegen de vrouw te hebben gezegd dat ze naar het ziekenhuis moest gaan.

De huisarts van het slachtoffer kaartte de zaak aan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die vervolgens aangifte deed bij het Openbaar Ministerie (OM). Later deed ook de familie aangifte bij het OM. De IGZ is voornemens om na deze rechtszaak een tuchtklacht in te dienen tegen de arts.

Volgens het OM zijn de twee alternatieve genezers schuldig aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan de patiënte. De officier van justitie eiste donderdag 3 jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, en een beroepsverbod van 10 jaar tegen de alternatief werkende arts Peter J. (54) uit Heemstede. Tegen de alternatief genezer, Marthe B. (71) uit Amsterdam, is 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, en ook een beroepsverbod van 10 jaar geëist. Het is logisch dat een arts, die vanuit zijn opleiding beter zou moeten weten, een hogere straf krijgt dan de alternatief genezer in deze zaak. De vraag is hoe je een beroepsverbod van de alternatief genezer kunt handhaven als haar beroep niet eens bestaat / erkend wordt.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 juni 2019

Kwakzalver Sports Cosmetics brengt allerlei op kruiden gebaseerde cremes aan de man en noemt zichzelf ‘bedrieglijk goed’.

artikelen - 29 januari 2018

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft kwakzalver René Broekhuyse vrij spel gegeven om door te gaan met zijn onbewezen methodes.

tijdschrift - 29 maart 2017

Hoe de systeembiologie door kwakzalvers die kruidenmengsels maken, gekaapt is.