Wisseling van de wacht

Vanaf begin juli heb ik, na zes jaar, mijn functie van hoofdredacteur van de website beëindigd en mijn taken overgedragen aan dr. Jan Willem Nienhuys.
Door: Rob Koene | Geplaatst: 5 sept 2008

Voor velen van u zal de naam Jan Willem Nienhuys niet onbekend zijn. Hij is van huis uit wiskundige en was docent aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is al vele jaren bestuurslid en secretaris van de Stichting Skepsis en lid van de redactie van het tijdschrift Skepter. Hij is ook lid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, en woont als afgevaardigde van Skepsis de bestuursvergaderingen van de VtdK bij. Hij schreef talrijke artikelen over pseudo-wetenschappen, waaronder ook veel over kwakzalverij. In 1997 publiceerde hij samen met Marcel Hulspas Tussen Waarheid en Waanzin: een Encyclopedie der Pseudo-Wetenschappen. Ik beschouw dit boek als een standaardnaslagwerk dat in compacte, zorgvuldig geformuleerde lemma's informatie biedt over het hele terrein van de pseudowetenschap, waarbij de pseudowetenschappelijke geneeskunde, dat is de kwakzalverij, ook ruim aan bod komt. In 2002 beleefde het boek zijn vierde, herziene druk. Ik had het vanaf mijn start als hoofdredacteur altijd naast mijn computer liggen om snel iets op te kunnen zoeken en ik werd zelden teleurgesteld. Een juweeltje dus. Ik vermeld het hier vooral, omdat er uit blijkt dat Jan Willem, hoewel geen medicus, een grondige kennis heeft bezit over onderwerpen op het terrein van de geneeskunde en de kwakzalverij.

Ik ben samen met ons Bestuur erg blij dat hij bereid was de taak van hoofdredacteur van onze website op zich te nemen. U hebt op de site intussen al kunnen zien dat hij een vliegende start heeft gemaakt. Ik wens hem veel succes en hoop hem samen met de andere leden van de redactie te kunnen blijven ondersteunen in zijn omvangrijke taak.

 

Naschrift JWN. Na deze lof kan ik niet anders dan proberen mijn uiterste best te doen.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

 

Lees ook