UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 23 februari 2004

VPRO radio ARGOS 20 februari 2004

Het kwakzalversgilde dat Sylvia Millecam aan haar eind hielp. Een kritische blik op het werk van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Wat is er misgegaan in het eerste onderzoek van de Inspectie naar de dood van Millecam? De zaak Sylvia Millecam Sylvia Millecam overleed op 21 augustus 2001 aan borstkanker volgens de doktoren. Veel alternatieve […]

Het kwakzalversgilde dat Sylvia Millecam aan haar eind hielp. Een kritische blik op het werk van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Wat is er misgegaan in het eerste onderzoek van de Inspectie naar de dood van Millecam?
De zaak Sylvia Millecam

Sylvia Millecam overleed op 21 augustus 2001 aan borstkanker volgens de doktoren. Veel alternatieve genezers die Sylvia raadpleegde, beweerden dat ze overleed aan een bacteriële infectie. In een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg – dat deze week uitkwam – adviseert de Inspectie dat een aantal alternatieve genezers strafrechterlijk moeten worden vervolgd; en dat is een hele nieuwe opvatting na de invoering van de wet BIG in 1998 – dat de regelgeving rond alternatieve genezers moet worden aangescherpt. Stevige taal van een Inspectiedienst die de zaak goed in de hand heeft. Maar zijn de aanbevelingen van de Inspectie wel uitvoerbaar? In Argos wordt vandaag onthuld dat het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg naar aanleiding van de dood van Sylvia Millecam, het tweede onderzoek is. Het eerste onderzoek van de Inspectie was heel anders. Twee van de alternatieve artsen die nu worden aangeklaagd, zijn als gevolg van dat eerste onderzoek vrijgepleit. Dat hebben ze zelfs in een officiële brief van de Inspectie bevestigd gekregen. In Argos hoort u meer over die brieven. En letselschade-advocaat Gijs Verkruisen vertelt over dat eerste onderzoek van de Inspectie.

Aansluitend een reactie van Herre Kingma, hoofdinspecteur Volksgezondheid.

De bovenstaande inleiding is overgenomen van de VPRO website.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 26 juli 2022

Twintig jaar na de dood van Sylvia Millecam stortten twee betaalzenders zich met documentaires op het medium Jomanda.

tijdschrift - 25 juli 2022

Lees het NTtdK 2022, nr 1. met onder meer Jomanda, holistisch gezondheidscoaches en Lucebert.

artikelen - 08 december 2019

Kwakzalverplatform KTNO kwalificeert Erik Dankmeijer als “internist” terwijl hij geschrapt is uit het BIG-register.