UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 19 mei 2006

Voortgang rechtszaak Sickesz

Op 30 maart 2006 diende de advocaat van mw. Sickesz zijn Memorie van Grieven in. Het bestuur vernam niets meer als antwoord op het aanbod eens te willen gaan kijken in de praktijk van Sickesz. De Memorie van Antwoord is rond 18 mei 2006 ingediend.

Nadat Sickesz’ raadsman enkele malen uitstel had gevraagd en gekregen voor de voorbereiding van zijn Memorie van Grieven tegen het vonnis van de Amsterdamse rechtbank en er eerst bij het bestuur op had aangedrongen dat dat een werkbezoek aan Sickesz’ praktijk zou brengen – een offer waartoe uw bestuur zich schoorvoetend bereid had verklaard – kwam mr. Eblé 30 maart 2006 onverwacht met zijn Memorie van Grieven.

Van de uitnodiging tot een bezoek aan haar praktijk werd niets meer vernomen, vermoedelijk omdat wij enige aanvullende kwaliteitseisen aan dit bezoek hadden verbonden. Zo wilden wij van de te demonstreren patiënten toestemming om objectieve inlichtingen over hun ziektebeeld te mogen bevragen bij bijvoorbeeld hun huisarts of specialist en wilden wij ook graag een demonstratie van haar therapie bij een patiënt lijdend aan schizofrenie, een met autisme en dan desnoods ook nog iemand met rugklachten. Voor Sickesz, die volgens de Memorie in haar loopbaan inmiddels bijna 50.000 patiënten heeft behandeld, zou dat toch geen probleem mogen zijn.

Hoe het ook zij: het bezoek zal er niet komen, maar ‘We see each other again in court’. Mr. S. Vlaar, raadsman van de Vereniging, heeft rond 18 mei zijn Memorie van Antwoord ingediend. De mogelijkheid dat de rechter vonnis wijst alleen op basis van de ingediende stukken bestaat, maar als een der partijen een mondelinge behandeling eist dan komt die er ook. Blijf letten op de berichtgeving daarover op onze website. U bent bij de pleidooien van harte welkom.

Dit artikel maakte deel uit van een langer artikel getiteld ‘Voortgang rechstzaken Maes en Sickesz, in het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, Jaargang 117, 2006, nummer 2, p. 7.

Dit bestand kan als pdf worden verkregen via de ‘knop’ rechtsboven.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 09 april 2024

Mike Verest is een van die leefstijlcoaches met veel volgers die wetenschap aan zijn laars lapt en via sociale media onzin de wereld in slingert.

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.