UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 29 september 2017

University of California neemt 200 mjn aan voor integratieve therapie

Buitenlandrubriek met o.a.: University of California neemt 200 miljoen aan voor integratieve therapie / FDA onderzoekt Curcumine-oplossing.

University of California neemt 200 mjn aan voor integratieve therapie

Foto: https://www.universityofcalifornia.edu/

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: University of California neemt 200 miljoen aan voor integratieve therapie / FDA onderzoekt toediening Curcumine-oplossing ImprimisRx / Vermijd het ZYTO-apparaat / Grootste Australische helderziende wijst uitnodiging af gave te bewijzen voor 100.000 dollar / Homeopathie-opleiding Nieuw-Zeeland moet 420 miljoen terugbetalen aan overheid.

Verenigde Staten: University of California neemt 200 miljoen aan voor integratieve therapie

The University of California heeft 200 miljoen dollar aangenomen van miljardairs Susan en Henry Samueli. Het is de grootste gift die de universiteit ooit heeft ontvangen. Het geld moet besteed worden aan een opleiding voor integratieve geneeskunde. De universiteit heeft daarop veel kritiek gekregen van andere universiteiten. Zo zegt Yale dat dit een slechte ontwikkeling is: ‘het wordt al vijftig jaar weggezet als medische fraude’. En de University of Alberta is bang dat deze ontwikkeling iets legitimeert dat niet wetenschappelijk bewezen is.
Lees meer bij Business Insider

Verenigde Staten: FDA onderzoekt toediening Curcumine-oplossing ImprimisRx

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft aangekondigd onderzoek te gaan doen naar ImprimisRx, een curcumine-emulsie waaraan ook PEG40 (een olie) is toegevoegd. Een vrouw kreeg een hartinfarct na toediening hiervan en iemand anders kreeg hypergevoelige bijwerkingen. De FDA heeft een waarschuwing uitgedaan voor injecties met deze emulsie.
Lees meer op de website van de FDA.

Verenigde Staten: Vermijd het ZYTO-apparaat

Het ZYTO-apparaat wordt geproduceerd in de Amerikaanse staat Utah. De makers zeggen dat het kan analyseren welke kruiden en homeopathische middelen het lichaam nodig heeft. De eigenaar van het apparaat legt zijn hand er op en electroden lezen dan wat er loos is. Een computerprogramma vertelt de gebruiker wat hij of zij aan supplementen mist. Uit testen blijkt dat het apparaat onbetrouwbaar is.
Lees meer op Devicewatch.

Australië: Grootste helderziende wijst uitnodiging af gave te bewijzen voor 100.000 dollar

Ruthie Phillips noemt zichzelf ‘Australia’s Top Clairvoyant-Medium’. Ze wees echter een uitnodiging af van de Australische Skeptics vereniging om haar gave te bewijzen. Als ze erin slaagde wetenschappelijk vast te leggen wat ze kon, zou ze 100.000 dollar krijgen. Phillips zei dat haar gave een ‘onexacte wetenschap’ is en dat ze op de dag dat ze zo’n uitdaging zou doen, niet zeker kon zijn dat alles in de ruimte en tijd mee zou werken. Daarom wilde ze er niet aan beginnen.
Lees meer bij Skeptics.

Nieuw-Zeeland: Homeopathie-opleiding moet 420 miljoen terugbetalen

De International College of Homepathy moet 420 miljoen dollar aan overheidssubsidie terugbetalen. Dit omdat zij onterecht meer overheidssubsidie had geclaimd dan waar ze volgens de regels recht op had. Het college heeft dat zelf bekend gemaakt na een interne audit door KPMG.
Lees meer bij Radio NZ.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 april 2020

Buitenlandrubriek met o.a.: Cuba promoot homeopathie bij Covid-19 / ‘Integratieve geneeskunde benadeelt gezondheidszorg voor patiënt’.

artikelen - 23 september 2019

Buitenlandrubriek met o.a.: Google zal geen advertenties meer plaatsen voor stamceltherapie / Acupuncturist perforeert longen van vrouw.

tijdschrift - 15 juli 2019

En weer kon een antroposische arts een lintje opgespeld krijgen. Het ging deze keer om Madeleen Winkler uit Gouda.