UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 april 2020

Cuba promoot homeopathie bij Covid-19

Buitenlandrubriek met o.a.: Cuba promoot homeopathie bij Covid-19 / ‘Integratieve geneeskunde benadeelt gezondheidszorg voor patiënt’.

Cuba promoot homeopathie bij Covid-19

Foto: http://www.cadenagramonte.cu/frances/nouvelle/voir/3646:cuba-appliquera-des-medicaments-homeopathiques-a-sa-population-pour-prevenir-le-covid-19

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Cuba promoot homeopathie om Covid-19 te voorkomen / Medical Board of California doet onderzoek naar artsen die kinderen niet vaccineren / ‘Integratieve geneeskunde benadeelt gezondheidszorg voor patiënt’ / Center for Inquiry houdt informatiecentrum voor corona bij.

Cuba: Overheid promoot homeopathie om Covid-19 te voorkomen

Dr. Francisco Durán, verbonden aan het instituut voor epidemiologie (onderdeel van het Cubaanse ministerie voor Volksgezondheid) heeft aangekondigd dat het middel PrevengHo-Vir verspreid zal worden onder de bevolking. Dit homeopatische middel helpt om de weestand te verhogen, zo stelt Durán, en daarmee minder vatbaar te worden voor een besmetting met het coronavirus. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van homeopathische middelen als PrevengHo-Vir.
Lees meer in The Miami Herarld.

Californië: Medical Board doet onderzoek naar artsen die kinderen niet vaccineren

The Medical Board of California is een onderzoek gestart naar ten minste vier artsen die mee zijn gegaan in de wens van ouders om hun kinderen niet te vaccineren. Ze hebben deze kinderen een medische uitzondering gegeven, waardoor ze geen vaccinatie hoefden te krijgen. En dat terwijl er een grote uitbraak van de mazelen gaande is. Californische beleidsmakers overwegen strengere regels in te voeren.
Lees meer in The Sacramento Bee.

Verenigde Staten: ‘Integratieve geneeskunde benadeelt gezondheidszorg voor patiënt’

In de afgelopen twintig jaar zijn er bij meer dan zeventig geneeskundige en verpleegkundige opleidingen centra geopend die zich richten op integratieve geneeskunde. Daarbij worden alternatieve therapieën gepromoot. Donald D. Marcus, hoogleraar interne geneeskunde in Houston, Texas, beschrijft waarom het aanbieden van integratieve geneeskunde ten koste gaat van evidence-based behandelingen van patiënten en daarmee van hun gezondheid.
Lees zijn stuk in The Journal of Clinical Investigation

Mondiaal: Center for Inquiry houdt informatiecentrum voor corona bij

Terwijl het coronavirus de wereld in haar greep houdt en er voorlopig nog geen vaccin is, duiken homeopaten op het virus en worden er tal van pseudowetenschappelijke theorieën de wereld in geholpen. Het Center for Inquiry is een online informatiecentrum gestart waar informatie wordt gecheckt en bijgehouden. Ook inventariseert dit centrum nieuwsbronnen die wel te vertrouwen zijn.
Bezoek het centrum hier.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.