UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 17 maart 2007

The Flight from Science and Reason

Fraai uitgewerkte proceedings van een conferentie te New York, voortvloeiend uit de in Higher Superstition (zie elders in dit blad) aan de orde gestelde problematiek van kritiek op de wetenschap.

Gross P, Levitt, Lewis MW.

The New York Academy of Sciences, distributed by The John Hopkins University Press. 1996. ISBN 0-8018-5676-0. 594 bldz. Prijs ca. € 31,55.

 

Fraai uitgewerkte proceedings van een conferentie te New York, voortvloeiend uit de in Higher Superstition (zie elders in dit blad) aan de orde gestelde problematiek van kritiek op de wetenschap. De conferentie vond plaats onder auspiciën van de Nw York Academy of Sciences en is vooral geschikt voor hen die houden van diepzinnige filosofische tractaten, waarbij overigens ook kennis der natuurwetenschappen ook nog zeer gewenst is. De stukken zijn ingedeeld per ‘categories of concern’ en dat zijn o.a.: het publieke imago der wetenschap, educatie, feminisme, humaniora, religie, wetenschapstheorie, geschiedenis en grondslagen der fysica. Het hoofdstuk Health bevat twee zeer lezenswaardige bijdragen over alternatieve geneeswijzen (van Weissman en Sampson) en één over de psychoanalyse. Duidelijk wordt gemaakt dat Heisenbergs onzekerheidsprincipe uit de kwantummechanica en de chaostheorie uit de hedendaagse wiskunde niet betekenen dat er aan alles getwijfeld kan of moet worden.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 06 september 2001

Mooi boek met uitgebreide documentatie over de in Amerika prominente wetenschapskritiek, zoals die gevoed wordt vanuit feminisme, ecologie, taalkritiek, wetenschapssociologie en postmoderne wetenschapsopvattingen.