UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Martijn ter Borg | Geplaatst: 21 februari 2008

Simoncini bij Netwerk

Simoncini, de beruchtte Italiaanse geschorste kankerdokter waarover wij al eerder berichtten, komt uitvoerig aan bod in een reportage van Netwerk

De bekende kankerdokter Simoncini die denkt dat kanker wordt veroorzaakt door een schimmel en te behandelen is met natriumbicarbonaat is nog steeds actief. Al eerder verschenen er op onze website en die van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) artikelen over deze omstreden arts (zie de links hiernaast). Simoncini is nu het onderwerp van een uitvoerige documentaire van Netwerk. Hieruit blijkt dat hij ondanks alle kritiek nog steeds zijn omstreden en niet werkende behandeling met natriumbicarbonaat toepast op patiënten met kanker. Dit terwijl hij in Italië is veroordeeld naar aanleiding van de dood van een van zijn patiënten en geschorst is als arts en er in Nederland een onderzoek naar hem loopt. De gehele documentaire over Simoncini, uitgezonden op 20 februari 2008, kunt u hier vinden: Netwerk.

Naschrift oktober 2010

De in de uitzending voorkomende Marjolein Bouwman was geopereerd in december 2007 (zie artikel Nieuwe Revu), dus ‘verbetering’ door welke methode dan ook op zo korte termijn is helemaal niet vast te stellen. Ze bleek begin september 2008 toch weer kanker te hebben. Marjjolein verklaart in de uitzending dat ze Simoncini’s betrouwbasar heid kon zien in zijn ogen. Op een vraag in september hoe het met haar ging mailde ze (zie het weblog van Cryptocheilus):

ik ben voorgelogen door die arts (Simoncini red.) en ben er nu erg slecht aan toe,ik zit nu aan de chemo,maar heb minder dan 40% kans dat ik het einde van het jaar nog haal.

ik ben op dit moment veel te slap om er wat tegen te doen,maar als jij die taak op je wilt nemen,dan mag je dat zeker doen.mensen moeten de waarheid weten en als ik weer wat aangesterkt ben,ga ik ook zeker naar de pers,want dit moet stoppen.ik had zoveel hoop dat ik oud zou worden en mijn zoontje op zou zien groeien,maar dat valt ineens weg en ik ben nu zo bang dat ik dit jaar niet meer haal en dat mijn zoontje verder moet zonder zijn moeder en dat alleen omdat een ******* van een italiaan graag makkelijk geld wilt verdienen.

 

Ze overleed op 2 november 2008.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Martijn ter Borg

Martijn ter Borg studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierna heeft hij een jaar als arts-assistent interne geneeskunde gewerkt in het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel om in 2004 te starten met een promotieonderzoek naar de behandeling van chronische hepatitis B. Hij heeft meerdere medisch wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp in binnen en buitenland op zijn naam staan over dit onderwerp. In 2008 is hij gepromoveerd op het proefschrift ‘Immune Modulating Therapy and its Viral Kinetics in Chronic Hepatitis B’. In 2007 is hij gestart met zijn opleiding tot maag-darm-leverarts in het Deventer ziekenhuis te Deventer en vervolgens in het Erasmus MC te Rotterdam. Sinds maart 2013 is hij werkzaam als maag-darm-leverarts op de afdeling maag-darm-leverziekten van het Máxima Medisch Centrum.

Gerelateerde artikelen

behandelwijzen - 28 oktober 2014

`Dokter candida´ noemde hij zich tot voor kort; deze foute aanduiding gebruikt hij nu alleen nog voor zijn website doktercandida.nl. Kaj de Vries is geen arts maar een zelfbenoemd schimmel-autodidact.

encyclopedie - 04 augustus 2010

Hieronder staat een lijst met ruim 40 alternatieve kankertherapieën.