UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 05 juni 2007

Restricties term kwakzalver nekschot voor Vereniging

Op 31 mei 2007 heeft het gerechtshof te Amsterdam het vonnis uit 2007 vernietigd. Mevrouw Sickesz mag niet meer worden aangeduid met het K-woord, en zij mag ook niet geplaatst worden op een lijst van genezers die lijkt op de ‘Toptwintig’-lijst.

Het gerechtshof van Amsterdam heeft vorige week in hoger beroep besloten dat de Vereniging tegen de Kwakzalverij de orthomanueel arts Maria Sickesz niet meer mag aanduiden als kwakzalver. Het arrest treft u rechtsboven op deze pagina aan als pdf, maar u vindt op deze link de tekst op rechtspraak.nl . Eerder stelde de rechtbank de Vereniging, nog in het gelijk. De Vereniging beraadt zich op dit moment over een eventueel cassatie verzoek,

Deze uitspraak gaat de Vereniging circa 30.000 euro kosten aan rectificaties in De Telegraaf en NRC Handelsblad. Een dergelijk groot bedrag brengt het voortbestaan van de Vereniging, en de principes waar zij voor staat, in groot gevaar. De VtdK is afhankelijk van vrijwilligers en ontvangt, afgezien van het contributiegeld van de aangesloten leden, geen subsidiegelden.

Een ieder die zich verbonden voelt met ons doel en zich het lot aantrekt van het voortbestaan van onze Vereniging kan een bijdrage leveren in deze moeilijke tijden.

Ons rekeningnummer: 32237, t.n.v. Vereniging tegen de Kwakzalverij te Sleeuwijk. (For international donations, you may need the IBAN and BIC for your transaction; see for these the general site of the association).

Besprekingen van de uitspraak door andere media kunt u hier vinden: Geenstijl, de Volkskrant, Trouw, RTL Nieuws, Reformatorisch Dagblad, Brabants Dagblad, Medisch Contact, Artsennet, De Stentor, De Pers, NieuwsNieuws, Elsevier, Juridisch Dagblad, De Telegraaf (2), Dokter Lutser, Zorgvisie, Freethinker, SKEPSIS, James Randi, Waarmaarraar, de Standaard.

 

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Wilt u bovenstaande banner ook op uw site plaatsen. Klik dan hier.

 

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

page - 17 november 2021

De VtdK hanteert de volgende definitie van kwakzalverij:

tijdschrift - 15 juli 2019

Cees Renckens blikt terug op drie ‘chefsachen’ uit de recente kwakzalverij.

artikelen - 25 september 2017

Stichting Nationaal Register van Chiropractoren en chiropractorpraktijk Westland verloren rechtszaak: iedereen mag zich chiropractor noemen.