UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 15 april 2007

Oud-inspecteur Westerouen van Meeteren in Netwerk

De uitzending over de gang van zaken in de zaak-Millecam vond plaats op vrijdag 13 april.

De alom bekende zaak-Millecam is nog steeds actueel. In 2001 overleed comédienne Sylvia Millecam aan de gevolgen van een onbehandelde borstkanker. In april 2006 deed het Regionaal Tuchtcollege uitspraak en werd één van de artsen definitief uit het artsenregister geschrapt en werden de twee andere artsen voor repectievelijk 6 en 12 maanden geschorst. Donderdag 19 april 2007 wordt deze zaak in hoger beroep door het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg behandeld.

In oktober 2006 besloot het Openbaar Ministerie (OM) om de alternatief werkende zorgverleners van Sylvia Millecam niet strafrechtelijk te vervolgen. Hierdoor zouden de niet-artsen die Millecam ‘behandeld’ hebben dus geheel vrijuit gaan. De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) is in samenwerking met oud-inspecteur Westerouen van Meeteren tegen deze beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) in beroep gegaan.

Eerder berichtten wij ook al over de mogelijke aangifte door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) tegen de eigen oud-inspecteur Menso Westerouen van Meeteren wegens mogelijke schending van het ambtsgeheim in de zaak Millecam als hij hierover zonder toestemming publiekelijk uitlatingen doet.

De gehele gang van zaken in de zaak-Millecam is, als voorbereiding op het bovengenoemde hoger beroep, in de uitzending van Netwerk van vrijdag 13 april uitgebreid aan de orde gekomen (website; het item begint bij 14:00 minuten). Het is een verhelderend interview met de oud-inspecteur Westerouen van Meeteren waarin de bovengenoemde aspecten van de zaak-Millecam aan bod komen.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 26 juli 2022

Twintig jaar na de dood van Sylvia Millecam stortten twee betaalzenders zich met documentaires op het medium Jomanda.

artikelen - 08 december 2019

Kwakzalverplatform KTNO kwalificeert Erik Dankmeijer als “internist” terwijl hij geschrapt is uit het BIG-register.

artikelen - 29 januari 2018

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft kwakzalver René Broekhuyse vrij spel gegeven om door te gaan met zijn onbewezen methodes.