UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Bestuur VtdK | Geplaatst: 04 oktober 2009

Oud-inspecteur IGZ Westerouen van Meeteren geëerd voor bestrijding kwakzalverij

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) heeft de Gebroeders Bruinsma Erepenning 2009 toegekend aan Menso Westerouen van Meeteren, arts.

Oud-inspecteur IGZ Westerouen van Meeteren geëerd voor bestrijding kwakzalverij

Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de bestrijding van de kwakzalverij. Van Meeteren heeft zich onderscheiden bij de analyse van de omvangrijke kwakzalverij die zich rond ziekbed en overlijden van Sylvia Millecam heeft afgespeeld. Hij werkte in die periode als senior inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Ook na zijn vertrek als inspecteur bleef hij actief in de strijd tegen de kwakzalverij en wist samen met de VtdK en Skepsis te voorkomen dat het Openbaar Ministerie de strafklachten tegen een aantal kwakzalvers rond Millecam definitief seponeerde. Naar de mening van de Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft de berichtgeving over deze tragische ziektegeschiedenis een grote educatieve waarde gehad en heeft deze veel burgers bewuster gemaakt van de grote gevaren van de alternatieve geneeskunde.

De Bruinsma Erepenning zal tijdens de jaarvergadering van de Vereniging op 10 oktober 2009 te Amsterdam aan Van Meeteren worden uitgereikt.

 

 

Bestuur VtdK

Gerelateerde artikelen

artikelen - 22 september 2023

Kwakzalverijbestrijder Piet Borst krijgt de Lasker-Koshland Special Achievement Award.

artikelen - 20 juni 2020

Kwakzalverbestrijdster Marie Prins is op 89-jarige leeftijd in haar slaap overleden.

tijdschrift - 11 oktober 2019

Op 8 juni 2019 overleed op 76-jarige leeftijd professor, kwakjager, SKEPPticus en vrijmetselaar Wim Betz.