Mogelijk aangifte door inspectie tegen Westerouen van Meeteren

Bericht over de mogelijke aangifte door de IGZ tegen Westerouen van Meeteren
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 dec 2006

Zie ook

Downloads

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft deze week via een brief van de nieuwe inspecteur-generaal Gerrit van der Wal aangekondigd aangifte te doen tegen de eigen oud-inspecteur Menso Westerouen van Meeteren wegens mogelijke schending van het ambtsgeheim in de zaak Millecam als hij hierover zonder toestemming publiekelijk uitlatingen doet. Dit naar aanleiding van de artikel-12-procedure (zie link rechtsboven voor uitleg) die door de Vereniging tegen de Kwakzalverij in samenwerking met Westerouen van Meeteren is aangespannen tegen het Openbaar Ministerie om ervoor te zorgen dat de rechter toch een uitspraak moet doen over de rol van de alternatieve behandelaars in de zaak Millecam.

Ook wordt Westerouen van Meeteren verzocht de titel oud-inspecteur niet meer te gebruiken en is hij per direct geen adviseur meer van de IGZ voor deze zaak. Op de website van de IGZ is het gehele rapport over deze trieste zaak, getiteld "De zorgverlening aan S.M. - een voorbeeldcasus" nog steeds te vinden.

 

Externe bronnen: NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, De Telegraaf, AD, Medisch Contact, nu.nl, Brabants Dagblad,  fok.nl.


Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Lees ook