UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 04 februari 2006

Medisch Tuchtcollege en de zaak Millecam

Op dinsdag 7 februari 2006 stonden in een openbare terechtzitting van het Regionaal Tuchtcollege te Amsterdam tijdens twee zittingen over de zaak Millecam drie alternatieve artsen terecht. De combinatie van ‘nalatigheid, onkunde en misleiding’ is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zo duidelijk in strijd met de zorgvuldigheid die van een arts verwacht mag worden, […]

Op dinsdag 7 februari 2006 stonden in een openbare terechtzitting van het Regionaal Tuchtcollege te Amsterdam tijdens twee zittingen over de zaak Millecam drie alternatieve artsen terecht. De combinatie van ‘nalatigheid, onkunde en misleiding’ is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zo duidelijk in strijd met de zorgvuldigheid die van een arts verwacht mag worden, dat zij in alle drie de gevallen de zwaarst mogelijk sanctie eiste: ontneming van de medische titel en daarmee de bevoegheid om het artsenberoep uit te oefenen (zie externe link voor een verslag).
De uitspraak van het tuchtcollege volgt op 7april 2006.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 08 november 2021

Alternatief therapeute Linda Reinhardt gebruikt de EMB-bloedtest. Een klacht bij het tuchtcollege tegen deze kwakzalverij was tevergeefs.

artikelen - 13 oktober 2021

Het Artsen Covid Collectief (ACC) heeft dit jaar de Meester Kackadorisprijs gekregen; de inspectie neemt het collectief nu ook onder vuur.

artikelen - 29 januari 2018

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft kwakzalver René Broekhuyse vrij spel gegeven om door te gaan met zijn onbewezen methodes.