Marie Prins krijgt Gebroeders Bruinsma Erepenning voor haar strijd tegen de kwakzalverij

Door: Bestuur VtdK | Geplaatst: 30 okt 2006

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft besloten de Gebroeders Bruinsma Erepenning, bedoeld voor personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de strijd tegen de kwakzalverij, dit jaar toe te kennen aan mevrouw Marie Prins uit Oost-Souburg. Zij krijgt de onderscheiding voor haar verbeten strijd tegen kwakzalversmiddelen zoals blijkt uit haar talrijke publicaties over onwerkzame en gevaarlijke kruidenmiddelen en misleidende advertenties. Haar vele bij de Reclame Code Commissie ingediende klachten tegen advertenties voor kwakzalversmiddelen werden bijna steeds gehonoreerd. Bijzonder verdienstelijk oordeelde de Vereniging dat zij ook de kleine leugens van kwakzalvers bijvoorbeeld geplaatst in advertenties en 'advertorials' in huis-aan-huisbladen kritisch en aanhoudend bestrijdt.

Met haar activiteiten die zij geheel op vrijwillige basis verricht en uit eigen middelen bekostigt, heeft zij al vele verkopers van kwakzalversmiddelen aan de schandpaal genageld.

De Gebroeders Bruinsma Erepenning is ingesteld ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Vereniging tegen de Kwakzalverij en is vorig jaar voor het eerst uitgereikt aan het TROS-programma Radar.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Lees ook