UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 17 maart 2007

Lying for fun and profit

Een in grote woede, maar desalniettemin punctueel geschreven aanklacht tegen de rol van de Amerikaanse media in de verbreiding van de kwakzalverij.

Kurt Butler. 1999. Health Wise Productions Hawaii.

ISBN 0-9673281-0-1. 304 bldz. Prijs ca. € 22,50.

 

Bij lezing van het boek bekruipt je eerste het gevoel dat er hier een monomane gek aan het woord is, maar gaandeweg wint Butler het hart van de lezer door zijn oprechte woede, zijn fraaie woordkeus (het scheldwoordenboek is er niets bij!) en zijn moed om in het Amerikaanse klimaat van ‘See you in court’ man en paard te noemen. In een recensie van Amerikaanse kwakzalverijbestrijder Herbert werd de verwachting uitgesproken dat Butler een golf van haat en venijn ten deel zou vallen van de zijde der ‘promoters of quackery and their I-want-magic audiences’. Hoe dit ook zij, het boek is een steun in de rug voor diegenen die denken dat zij zelf bij hun woordkeus inzake kwakzalvers misschien wel eens wat ver gaan.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

page - 15 juli 2010

The Dutch Society Against Quackery dates back to 1880 and is probably the oldest as well as the largest of its kind in the world.

artikelen - 16 maart 2007

De bekende auteurs Barrett en Jarvis geven in 36 hoofdstukken een duidelijk en compleet overzicht van alternatieve geneeswijzen in de moderne tijd.