Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: Frits van Dam | Geplaatst: 28 maart 2006

KNMG afdeling laat congres sponsoren door kwakzalversbedrijven

Op donderdag 9 februari 2006 organiseerde de KNMG-afdeling Rotterdam een congres onder de titel ‘Fusion – variatie in mensen, diversiteit in zorg’, met als doel de dialoog te stimuleren tussen reguliere en complementaire geneeskunde. ‘Een dialoog, die zeer zeker ook in het belang is van de patiënt. Met het congres geven de organisatoren een opmerkelijke […]

Op donderdag 9 februari 2006 organiseerde de KNMG-afdeling Rotterdam een congres onder de titel ‘Fusion – variatie in mensen, diversiteit in zorg’, met als doel de dialoog te stimuleren tussen reguliere en complementaire geneeskunde. ‘Een dialoog, die zeer zeker ook in het belang is van de patiënt. Met het congres geven de organisatoren een opmerkelijke impuls, aan de discussie over medische mogelijkheden voor samenwerking, c.q. overleg tussen regulier werkende artsen en complementair werkende artsen.’ Aldus het enigszins snorkerige persbericht van de afdeling Rotterdam. Een opmerkelijke impuls inderdaad, in de week dat de Inspectie voor de Gezondheiszorg drie complementair werkende artsen voordroeg voor ontneming van de medische titel en daarmee de bevoegheid om het artsenberoep uit te oefenen. Maar nog opmerkelijker zijn de hoofdsponsoren: A.Vogel; VSM en Heel Biologische Geneesmiddelen, bekende producenten van kwakzalversmiddelen. Verder treffen we onder de sponsors nog aan Orthica, het Laboratorium Pro Health en de firma ABNOBA producent van ‘succesvolle’ antikankermiddelen afkomstig van de maretak. Uiteraard hebben de artsenverenigingen voor homeopathie, antroposofie, neuraaltherapie, acupunctuur, natuurlijke en biologische geneeskunde zich dit buitenkansje niet laten ontgaan. Zij zijn de trotse participanten aan dit door een KNMG-afdeling georganiseerde podium voor kwakzalverij. Dat de KNMG slappe knieën heeft als het alternatieve behandelwijzen betreft wisten we al, maar dat een KNMG-afdeling zich nu zelfs laat sponsoren door kwakzalversbedrijven, dat is nog niet eerder vertoond. Zie: www.congresfusion.nl [link werkt niet meer].
(Als ingezonden brief verschenen in Medisch Contact op 10 maart 2006)

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Frits van Dam

dr. F.S.A.M. van Dam is als psycholoog verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en als bijzonder hoogleraar aan de afdeling Klinische Psychologie, FMW, Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 23 augustus 2023

Christof Zwart, een antroposofisch huisarts, kreeg een lintje en werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

tijdschrift - 23 augustus 2023

Cees Renckens stuit op een artikel en duikt in de geschiedenis van de kwakzalverij.

artikelen - 24 april 2023

Het KNMG-accreditatiebureau geeft vele nascholingspunten voor een vage leefstijl-cursus hoog in de Italiaanse Alpen met ‘integratief’ psychiater Rogier Hoenders als docent.