UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 18 mei 2023

Iatrosoof/sekteleider Jan-Pieter de Kok overleden

Sekteleider en kwakzalver Jan Pieter de Kok die meerdere keren is veroordeeld, is vermoedelijk vorig jaar overleden.

Iatrosoof/sekteleider Jan-Pieter de Kok overleden

Foto: Jan-Pieter de Kok. Beeld uit VRT-documentaire van begin jaren '90, te zien op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=B-XXfuy33t4

Voor de geschiedschrijving: iatrosoof/kwakzalver Jan-Pieter de Kok, in de jaren negentig berucht geworden vanwege zijn vreemde ‘geneeskunde’, is vermoedelijk eind vorig jaar overleden, zo meldt journalist/blogger Renzo Verwer op zijn website.

Jan-Pieter de Kok stond in de jaren negentig diverse malen voor de rechter. In 1992 werd hij veroordeeld tot twee jaar wegens zware mishandeling van een 42-jarige patiënte. In 1993 werd de Kok in hoger beroep opnieuw veroordeeld. Sekteleider De Kok had op zijn hoogtepunt zo’n honderd tot tweehonderd volgelingen.

Er is op deze website diverse malen geschreven over De Kok. Ook de NRC publiceerde enkele malen over de deze fantast.

Kinderopvang Honki-Ponk

Het blad Skepter besteedde in 2001 aandacht aan pogingen van de iatrosoof om inhoudelijk greep te krijgen op de Schiedamse kinderopvang Honki-Ponk, een poging die hem kwam te staan op vele (verloren) rechtszaken.

Blogger Verwer heeft de vreemde capriolen van De Kok nauwgezetter en ook recenter bijgehouden op zijn website. Ook de website jeugdzorg beschrijft meer recente kwakzalverpraktijken van De Kok. Deze website verwijst onder meer naar een Netwerk-uitzending (21 augustus 2008) over een vreemd gezinshuis dat de iatrosoof toen beheerde.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 21 juni 2018

Kwakzalver Van der Meulen probeert mensen te overtuigen dat aandoeningen als borstkanker en diabetes worden veroorzaakt door een oud trauma.

artikelen - 24 april 2018

Buitenlandrubriek met o.a.: Privéklinieken bieden kankerpatiënten alternatieve therapie aan tegen hoge prijs