UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 26 maart 2008

Het is gelukt: Inspectie drijft duivel uit met Beëlzebub!

Nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in de persoon van E. Schoemaker (regio zuidoost Nederland) in het najaar van 2007 een klacht tegen de orthomoleculaire therapeute Carine Bolijn had ingediend bij het ’tuchtcollege’ van de Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde MBOG, heeft dit college inderdaad besloten de betreffende persoon, die verbonden was aan het Integraal Medische Centrum Maria Magdalena te Roosendaal, haar erkenning te ontnemen.

Het voor veel geld verkopen van verdunde jenever, het gebruik van de wichelroede en het vaststellen van nieuwbedachte bacteriën en ziekmakers: het kon geen genade vinden in de ogen van het tuchtcollege. Volgens de berichtgeving acht de inspecteur eventuele strafrechtelijke vervolging kansrijker nu Bolijns eigen beroepsgroep zich van haar heeft gedistantieerd. Dat deze beroepsgroep zich vooral bezig houdt met het bij iedereen die zich beschikbaar stelt voedingsdeficiënties en vitaminegebrek diagnosticeren om hun slachtoffers vervolgens voedingssupplementen in de maag te splitsen, dat was voor de IGZ kennelijk geen bezwaar om het spel van de MBOG mee te spelen. En met deze erkenning van de officiële IGZ op zak was men daar maar al te graag bereid een beroepsgenote te slachtofferen.

Is deze IGZ-manoeuvre al onbegrijpelijk en laakbaar, niet minder verbaasd waren wij te lezen wie als voorzitter van dit MBOG-tuchtcollege optrad: mevrouw mr. L.F. Markenstein. Die naam die kenden wij wel: ze is beleidsmedewerker van de enige echte KNMG! Die club was toch ooit opgericht om kwakzalvers van echte medici te onderscheiden! De twee petten die mevrouw Markenstein zich nu heeft aangemeten maken haar volstrekt ongeloofwaardig als medewerker van de KNMG, die zich erop laat voorstaan de geneeskunde en volksgezondheid in ons land te willen bevorderen. KNMG-voorzitter Holland kan niets anders doen dan haar op staande voet ontslaan. Ook de positie van inspecteur Schoemaker, die zich niet ontzag om de duivel met Beëlzebub uit te drijven, dient aan een grondig onderzoek te worden onderworpen. Bolijn heeft ze natuurlijk niet allemaal op een rijtje, maar van IGZ- en KNMG-medewerkers mag toch wel iets meer verwacht worden. Helaas lijken ze voor haar nauwelijks onder te doen.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 23 augustus 2023

Nog op dezelfde dag waarop de rechter chiropractor Jonk vrijsprak van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bracht de VtdK een persbericht uit, waarin onder andere een beroepsverbod voor chiropractoren werd geëist. De lezers van ons blad kennen de casus ook reeds uit het NTtdK-artikel Onbegrijpelijke vrijspraak na bijna fatale nekmanipulatie door chiropractor. (NTtdK, december […]

tijdschrift - 01 december 2020

De IGZ moet de termen ‘geneeskundige’ en ‘therapeut’ beoordelen voor wat zij zijn: misleidend en een vorm van titelfraude.

tijdschrift - 08 januari 2019

De BIG viert zijn zilveren jubileum maar is inmiddels verworden tot het gouden kalf van de kwakzalverij. Een korte beschouwing.