Het geval Van Orshoven

De geschorste, Belgische arts Van Orshoven zoekt ook klanten in Nederland
Door: de Webredactie | Geplaatst: 5 nov 2007 | Laatste Wijziging: 13 feb 2016

In 2006 publiceerden wij in ons tijdschrift een gedetailleerd artikel over de praktijken van de Belgische therapeut Yvo van Orshoven (Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij 2006;117:23-26). Van Orshoven werd in België al in 1991 geschorst als arts vanwege seks met patiënten, gesjoemel met recepten en met de Belgische Belastingen. Ook in september 2000 had het Actieblad tegen de Kwakzalverij er een artikel over (AtdK 111.5, p.8-10)

Hij wordt dus verdacht van seksueel misbruik. Zijn activiteiten op zijn voormalige landgoed “De Orshof” werden bestempeld als “sektevorming”.

Van een lid van onze Vereniging ontvingen wij het bericht dat Van Orshoven nu toch weer probeert in Nederland klanten te werven. Pas dus op! Veel mensen laten zich gemakkelijk inpalmen door deze ongetwijfeld charismatische pseudoarts/therapeut.
Kijk in ieder geval eerst op de volgende website voor u zich door hem laat strikken. http://www.stelling.nl/simpos/kwakzalv.htm#orshof

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is van zijn activiteiten op de hoogte en heeft een speciale Inspecteur aangewezen om onderzoek hiernaar te doen.

Mocht u klachten hebben over Van Orshoven dan kunt u deze melden op de website van de IGZ (www.igz.nl) of gewoon per brief naar: De Inspecteur Alternatieve Therapeuten, Parnassusplein 5, 2511 VX Den Haag. Niet alleen nieuwe, maar ook oude gedupeerden kunnen zich bij de IGZ melden.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Lees ook