UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 mei 2007

Hans van Maanen wint NWO Oeuvreprijs

De wetenschapsjournalist Hans van Maanen (1950) heeft de Oeuvreprijs gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De NWO Oeuvreprijs is een onderdeel van de Eurekaprijs 2007 en is bestemd “voor een onderzoeker of een journalist, die zich in een reeks van jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt bij het populariseren van de wetenschap”. Hans […]

De wetenschapsjournalist Hans van Maanen (1950) heeft de Oeuvreprijs gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De NWO Oeuvreprijs is een onderdeel van de Eurekaprijs 2007 en is bestemd “voor een onderzoeker of een journalist, die zich in een reeks van jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt bij het populariseren van de wetenschap”. Hans van Maanen krijgt de Oeuvreprijs van deze prestigieuze organisatie “voor zijn niet aflatende inspanning om mythes te ontzenuwen en opgeblazen persberichten en drogredeneringen in wetenschappelijke artikelen bloot te leggen”. Het volledige juryrapport kunt u op het Factsheet Eurekaprijs 2007 lezen.

Hans van Maanen heeft 21 boeken gepubliceerd, waaronder het jubileumboek “Kwakzalverij, 125 jaar medische folklore” ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Vereniging tegen de Kwakzalverij in 2005. Regelmatig verschijnen er stukken van zijn hand met als onderwerp kwakzalverij, waarin de onzin ervan duidelijk wordt blootgelegd.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 28 juli 2016

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) en financieringsinstantie ZonMw hebben op 12 mei 2016 een invitational conference georganiseerd.

page - 18 september 2014

Uit een flink aantal aanmeldingen heeft de jury van de Meester Kackadorisprijs 2014 de volgende shortlist van acht kandidaten vastgesteld, die in alfabetische volgorde hieronder worden geïntroduceerd.