Gebroeders Bruinsma-Erepenning 2018 voor prof. dr. J.W.M. van der Meer

De Gebroeders Bruinsma Erepenning 2018 wordt op 6 oktober uitgereikt aan prof. J.W.M. van der Meer.
Door: de Webredactie | Geplaatst: 4 sept 2018 | Laatste Wijziging: 4 sept 2018

De Gebroeders Bruinsma Erepenning is in het leven geroepen door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en is bedoeld ter onderscheiding van personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij de bestrijding van de kwakzalverij.

Prof. J.W.M. van der Meer heeft zich als gezaghebbend hoogleraar interne geneeskunde (Radboud) verdienstelijk gemaakt met kritische artikelen over pseudo-aandoeningen als CVS en HPU, maar tevens zijn verontwaardiging uitgesproken over de rol van de zorgverzekeraars bij de bloei van de kwakzalverij in ons land.

Tijdens zijn voorzitterschap van de EASAC, de Europese koepel van wetenschappelijke academies, werd een begin gemaakt met het opstellen van een rapport over de homeopathie, dat in september 2017 verscheen en waarin de lidstaten worden opgeroepen zich te distantiëren van elke erkenning van deze 18de eeuwse kwakzalverij.

In ons land zouden de KNMG en de NHG aan de uitspraken van Van der Meer en de EASAC een voorbeeld kunnen nemen. De prijs, die bestaat uit een erepenning en een diploma zal op 6 oktober te Amsterdam worden uitgereikt.

Lees ook