UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 02 november 2012

Foute therapeut Derksen richt onherstelbare schade aan

‘De zich therapeut noemende Rob Derksen heeft onze dochter therapie gegeven in zijn praktijk Elfenlicht. Dit leidde tot de volgende nachtmerrie.

Foute therapeut Derksen richt onherstelbare schade aan

Vier jaar geleden werden mijn man en onze zoon vals beschuldigd van misbruik van onze dochter. Ze was daar achter gekomen tijdens regressietherapie van Derksen. Wetenschapsjournaliste Asha ten Broeke heeft vorig jaar over ons geschreven in Trouw. Kunt u ons verhaal ook publiceren’, schrijft iemand – de persoon blijft anoniem – aan de Vereniging tegen de Kwakzalverij. We geven de link naar het Trouw-artikel.

Ten Broeke laat in haar artikel in Trouw niet alleen therapeut Derksen aan het woord maar ook Elke Geraerts, cognitieonderzoekster op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is gespecialiseerd in de werking van het geheugen na traumatische ervaringen zoals kindermisbruik. Geraerts spreekt heldere taal: ‘Ik vind dat dit soort therapeuten hun beroep niet mogen uitoefenen.’

Rob Derksen is afgestudeerd aan de hotelschool in Maastricht. Daarna werkte hij in de verkoop bij bedrijven als L’Oréal. Na een burn-out zag hij het licht en werd hij therapeut.

Hier een paar zinnen uit zijn boek Bekijk ze eens als mensen. Ze staan op zijn website. Derksen: ‘De ene zaadcel en die ene eicel zijn afkomstig van twee mensen. Het is die unieke vonk die aan die zaadcel en eicel de specifieke energie geeft, waardoor jij ontstaat. De bevruchte eicel wordt als het ware ‘gevuld’ met een engelachtige kracht, een Goddelijke vonk en een universele Liefde. Deze vonk noem ik de Ziel. En een Ziel maakt het telkens weer mogelijk dat een uniek mens ontstaat, met al haar of zijn specifieke talenten, krachten, vermogens, bezieling, wijsheid en ervaringen. Hoe vaker een Ziel is geïncarneerd, hoe veelzijdiger en ‘wijzer’ de vonk is die zich verbindt aan een bevruchte eicel. Ik geloof in wat we noemen ‘jonge Zielen’ en ‘oude Zielen’. Een jonge Ziel is absoluut niet minder of kleiner dan de oude Ziel maar heeft gewoon minder incarnaties achter de rug en dus minder geleerd, met minder ervaring en dus ook minder bagage om uit te werken.’

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

behandelwijzen - 06 juni 2013

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) is op verzoek van de minister van VWS druk doende om te omschrijven welke vormen van Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) in de toekomst nog vergoed zullen worden.

artikelen - 28 maart 2010

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft besloten de psychoanalyse uit het verzekeringspakket te schrappen omdat er niet voldoende wetenschappelijk bewijs zou zijn dat de psychoanalyse werkt.

behandelwijzen - 04 december 2008

Het begrip hypnose is omringd met vele mythen, maar in de reguliere psychotherapie wordt hypnose nog maar mondjesmaat gebruikt, en in veel gevallen is het hooguit een krachtig placebo. Een waar leger van lekengenezers heeft er zich echter op gestort. Met behulp van hypnose zou men zichzelf, zijn vorige levens en de hele wereld beter kunnen begrijpen, en zou men betere prestaties kunnen leveren