Foute therapeut Derksen richt onherstelbare schade aan

‘De zich therapeut noemende Rob Derksen heeft onze dochter therapie gegeven in zijn praktijk Elfenlicht. Dit leidde tot de volgende nachtmerrie.
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 2 nov 2012

Vier jaar geleden werden mijn man en onze zoon vals beschuldigd van misbruik van onze dochter. Ze was daar achter gekomen tijdens regressietherapie van Derksen. Wetenschapsjournaliste Asha ten Broeke heeft vorig jaar over ons geschreven in Trouw. Kunt u ons verhaal ook publiceren', schrijft iemand - de persoon blijft anoniem - aan de Vereniging tegen de Kwakzalverij. We geven de link naar het Trouw-artikel.

Ten Broeke laat in haar artikel in Trouw niet alleen therapeut Derksen aan het woord maar ook Elke Geraerts, cognitieonderzoekster op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is gespecialiseerd in de werking van het geheugen na traumatische ervaringen zoals kindermisbruik. Geraerts spreekt heldere taal: 'Ik vind dat dit soort therapeuten hun beroep niet mogen uitoefenen.'

Rob Derksen is afgestudeerd aan de hotelschool in Maastricht. Daarna werkte hij in de verkoop bij bedrijven als L'Oréal. Na een burn-out zag hij het licht en werd hij therapeut.

Hier een paar zinnen uit zijn boek Bekijk ze eens als mensen. Ze staan op zijn website. Derksen: 'De ene zaadcel en die ene eicel zijn afkomstig van twee mensen. Het is die unieke vonk die aan die zaadcel en eicel de specifieke energie geeft, waardoor jij ontstaat. De bevruchte eicel wordt als het ware 'gevuld' met een engelachtige kracht, een Goddelijke vonk en een universele Liefde. Deze vonk noem ik de Ziel. En een Ziel maakt het telkens weer mogelijk dat een uniek mens ontstaat, met al haar of zijn specifieke talenten, krachten, vermogens, bezieling, wijsheid en ervaringen. Hoe vaker een Ziel is geïncarneerd, hoe veelzijdiger en 'wijzer' de vonk is die zich verbindt aan een bevruchte eicel. Ik geloof in wat we noemen 'jonge Zielen' en 'oude Zielen'. Een jonge Ziel is absoluut niet minder of kleiner dan de oude Ziel maar heeft gewoon minder incarnaties achter de rug en dus minder geleerd, met minder ervaring en dus ook minder bagage om uit te werken.'

Lees ook