UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 mei 2006

Dwaalwegen in de geneeskunde.

Dit 462 pagina’s tellend boek is de handelseditie van Renckens’ proefschrift.

Dwaalwegen in de geneeskunde. Over alternatieve geneeswijzen, modeziekten en kwakzalverij. Cees Renckens. 2004. Bert Bakker. ISBN 90-351-2655-6. € 30,-.

Dit 462 pagina’s tellend boek is de handelseditie van Renckens’ proefschrift. In dit veelomvattende boek bespreekt de auteur eerst de verschillende definities van kwakzalverij, alternatieve geneeskunde, complementaire/additieve/holistische geneeskunde en dergelijke. Daarna geeft hij een beknopte geschiedenis van de kwakzalverij, die eindigt rond 1973, als de opmars van de ‘alternatieve geneeskunde’ begint. Beschreven wordt de respons van de medische beroepsverenigingen, van de medische wetenschap en van de tuchtrechtspraak op deze opkomst. Een aanzienlijk deel van het boek is ook gewijd aan de zgn. modeziekten (whiplash, ME, bekkeninstabiliteit, fibromyalgie, RSI e.d.). Het boek eindigt met een gedetailleerde kroniek van de alternatieve geneeskunde in ons land van 1973 t/m 2002. Door zijn uitgebreide register is het boek ook zeer goed bruikbaar als naslagwerk.

Het boek is ook verkrijgbaar via de VtdK en wordt u dan voor € 17,50 franco thuisgestuurd: bestellen via secretariaat@kwakzalverij.nl.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

podcasts - 14 februari 2024

Cees Renckens was te gast bij de podcast Op je gezondheid om te praten over kwakzalveritus, ook wel 'kwakzalverij' genoemd.

shop - 24 december 2023

Het boek 'Met het vizier op Kackadoris' van Cees Renckens is in vierde druk beschikbaar. Nieuwe leden krijgen het boek gratis.

artikelen - 20 juni 2023

Kwakzalver Emar Vogelaar is op bijna tachtigjarige leeftijd overleden.