Arts Preventief Medisch Centrum opnieuw in de fout

Stamcellen nog steeds in Belgie toegediend
Door: Martijn ter Borg | Geplaatst: 1 feb 2007

Zie ook


Het programma Newsnight van de BBC heeft op 31 januari 2007 onthuld dat een arts van het Preventief Medisch Centrum (PMC) in Rotterdam, met als directeur dokter Robert Trossèl, opnieuw in de fout is gegaan.

In de zomer van 2006 had het programma Newsnight hier ook al een documentaire over gemaakt. Het PMC werd daarop in oktober 2006 door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en minister Hoogervorst op de vingers getikt. We hebben hierover al uitgebreid bericht op onze website.

Uit de huidige documentaire blijkt dat een arts van het PMC uit Rotterdam ditmaal in België stamcellen toedient, terwijl het gebruik van stamcellen in België bij wet verboden is. De injecties worden meegenomen en in een homeopathische privékliniek in Antwerpen toegediend. Voor zo'n injectie met stamcellen moet het enorme bedrag van 12.000 euro betaald worden en er wordt een grote kans op genezing voorspeld.

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft inmiddels aangekondigd dat het justitie op de hoogte gaat brengen. Hopelijk wordt aan deze hardnekkige misstanden dan snel weer een halt toegeroepen.

Bronnen
:
BBC Newsnight, nu.nl, Trouw, AD, De Telegraaf, Brabants Dagblad.

Naschrift 1 oktober 2010
Een overzicht van alle artikelen over Trossel staat op Robert Trossel uit artsenvak gezet in het VK.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Lees ook