UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Martijn ter Borg | Geplaatst: 01 februari 2007

Arts Preventief Medisch Centrum opnieuw in de fout

Stamcellen nog steeds in Belgie toegediend

Het programma Newsnight van de BBC heeft op 31 januari 2007 onthuld dat een arts van het Preventief Medisch Centrum (PMC) in Rotterdam, met als directeur dokter Robert Trossèl, opnieuw in de fout is gegaan.

In de zomer van 2006 had het programma Newsnight hier ook al een documentaire over gemaakt. Het PMC werd daarop in oktober 2006 door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en minister Hoogervorst op de vingers getikt. We hebben hierover al uitgebreid bericht op onze website.

Uit de huidige documentaire blijkt dat een arts van het PMC uit Rotterdam ditmaal in België stamcellen toedient, terwijl het gebruik van stamcellen in België bij wet verboden is. De injecties worden meegenomen en in een homeopathische privékliniek in Antwerpen toegediend. Voor zo’n injectie met stamcellen moet het enorme bedrag van 12.000 euro betaald worden en er wordt een grote kans op genezing voorspeld.

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft inmiddels aangekondigd dat het justitie op de hoogte gaat brengen. Hopelijk wordt aan deze hardnekkige misstanden dan snel weer een halt toegeroepen.

Bronnen:
BBC Newsnight, nu.nl, Trouw, AD, De Telegraaf, Brabants Dagblad.

Naschrift 1 oktober 2010
Een overzicht van alle artikelen over Trossel staat op Robert Trossel uit artsenvak gezet in het VK.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Martijn ter Borg

Martijn ter Borg studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierna heeft hij een jaar als arts-assistent interne geneeskunde gewerkt in het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel om in 2004 te starten met een promotieonderzoek naar de behandeling van chronische hepatitis B. Hij heeft meerdere medisch wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp in binnen en buitenland op zijn naam staan over dit onderwerp. In 2008 is hij gepromoveerd op het proefschrift ‘Immune Modulating Therapy and its Viral Kinetics in Chronic Hepatitis B’. In 2007 is hij gestart met zijn opleiding tot maag-darm-leverarts in het Deventer ziekenhuis te Deventer en vervolgens in het Erasmus MC te Rotterdam. Sinds maart 2013 is hij werkzaam als maag-darm-leverarts op de afdeling maag-darm-leverziekten van het Máxima Medisch Centrum.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 maart 2023

In Preventief Medisch Centrum (PMC) van Robbert Trossèl worden onbewezen behandelingen als chelatietherapie, celtherapie en darmspoeling aangeboden. Trossèl blijkt de Inspectie voor de Gezondheidszorg op zijn dak te hebben gehad.

artikelen - 30 maart 2016

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Rotterdamse stamcelkliniek Tian Men met onmiddellijke ingang gesloten. Eigenaar acupuncturist/arts John Setyo mag er pas weer aan het werk als hij zijn “winkel” ordentelijk - netjes, schoon en met een juiste dossiervorming – heeft georganiseerd.

tijdschrift - 29 december 2014

Uit drie recente voorbeelden blijkt dat kwakzalvers bij de rechter nog wel eens een potje kunnen breken.