UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Admin Kwakzalverij | Geplaatst: 27 juni 2022

Amerikaanse patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën / Vitamine-supplementen werken niet.

Amerikaanse patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën

Foto: Long Covid. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Amerikaanse patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën / Vitamine-supplementen werken niet / Aanhangers van Nieuw Germaanse Geneeskunde kondigen tour door Zwitserland aan / CVS voor de Amerikaanse rechter om homeopathische productenclaims / Amerikaanse FTC daagt Gravity Defyer Footwear / Amerikaanse beleidsmaker door voormalig patiënt aangeklaagd om stamceltherapie.

Verenigde Staten: Patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën

Zo’n 23 miljoen Amerikanen hebben symptomen die als ‘Long Covid’ omschreven kunnen worden, overgehouden aan een infectie met Covid-19. Omdat er nog veel onduidelijk is over deze aandoening en er weinig reguliere behandelmethoden zijn, duiken deze patiënten wanhopig op alternatieve therapieën. Kwakzalvers bieden allerlei middelen en behandelingen aan die op Long Covid gericht zijn en verdienen zo flink aan corona. Ook is er een bedrijf (Incell DX) dat testen aanbiedt om vast te stellen of iemand Long Covid heeft, terwijl dat niet wetenschappelijk is vastgesteld.
Lees meer in The Guardian.

Mondiaal: Vitamine-supplementen werken niet

Alleen al in de Verenigde Staten is de markt voor vitaminesupplementen 30 miljard dollar waard. Uit een uitgebreide meta-analyse naar het nut van het innemen van vitaminepillen, blijkt dat ze zo goed als niet werken. Nefrologen noemen het slikken van vitaminen daarom ‘dure plas’, omdat je ze allemaal weer uitplast.
Lees meer bij Medscape.

Zwitserland: Aanhangers van Nieuw Germaanse Geneeskunde kondigen tour aan

Aanhangers van Nieuw Germaanse Geneeskunde, waarbij het idee wordt omarmd dat ziekten (waaronder ook kanker) ‘mentale problemen’ zijn die overwonnen moeten worden en dat pijn niet meer dan een obstakel is, hebben een tour door Zwitserland aangekondigd. De beweging wordt door sektedeskundigen als ‘zeer problematisch’ en ‘gevaarlijk’ bestempeld.
Lees meer bij 20 min.

Verenigde Staten: CVS voor de rechter om homeopathische productenclaims

Kruideniersketen CVS is voor de rechtbank van de staat Californië gedaagd omdat ze claimde dat de homeopathische producten die ze verkoopt tegen onder meer verkoudheid, werken én geen bijwerkingen hebben. Vier gedupeerde klanten van CVS stellen dat die claims ongefundeerd zijn en zijn naar de rechter gestapt.
Lees meer bij Bloomberg Law.

Verenigde Staten: FTC daagt Gravity Defyer Footwear

Het bedrijf Gravity Defyer Footwear is door de Federal Trade Commission (FTC) voor de rechter gedaagd omdat het onbewezen claims over haar schoeisel doet. Zo zouden de schoenen helpen tegen artritis, gewrichtspijn en andere medische aandoeningen.
Lees meer op de website van de FTC.

Verenigde Staten: Beleidsmaker door voormalig patiënt aangeklaagd om stamceltherapie

Patricia Derges, een Republikeinse beleidsmaker in de staat Missouri, heeft al eens een aanklacht aan haar broek gehad wegens het aanbieden van stamceltherapie, maar ze is nu ook door een voormalig patiënt aangeklaagd. Ze raadde het gebruik van stamcellen (die bovendien namaak bleken te zijn) ook aan tegen Covid-19.
Lees meer bij Ipscell.

Admin Kwakzalverij

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.