Homeopaat Hagens overtreedt nog steeds de wet

Homeopaat Hagens overtreedt nog steeds de wet

Hij is toen uit het artsenregister (BIG) geschrapt. De inspectie heeft nu geconcludeerd dat Hagens zich in zijn weblogs ten onrechte bedient van de titel dokter, waarmee hij suggereert een geneeskundige te zijn. Ook wekt hij op weblogs de indruk nog steeds geneeskundige handelingen te verrichten, schrijft de inspectie begin februari in een brief aan Jan Willem Nienhuys, met als onderwerp ‘afsluiting melding 38650’.

Nienhuys, die actief lid is geweest van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, heeft begin september vorig jaar een klacht ingediend tegen het gedrag van Hagens. Ook schreef hij toen een doorwrocht stuk voor Skepsis over de activiteiten van Herman Leo Hagens (1941).

Hagens kreeg indertijd een tuchtveroordeling vanwege seksueel getint gedrag tegenover een 16-jarige depressieve patiënte. Ook gebruikte hij een zelf ontwikkelde ‘eigenbloedbehandeling’ waarbij hij bloed van een patiënt aftapte en dat vervolgens blootstelde aan ozon of uv-licht om het daarna opnieuw in te spuiten.

Nienhuys heeft begin februari de inspectie gemeld dat de waarschuwing in de IGZ-brief blijkbaar geen gevolgen heeft. Hagens overtreedt nog steeds de wet, hij heeft zijn weblogs niet geschoond. Hij noemt zich niet alleen dokter. Ook biedt hij zorg aan, inclusief telefoonnummer, tarief en e-mailadres. ‘Vanwege het unieke autonome karakter van de natuur in de mens, blijft de zorg van de dokter slechts beperkt tot een vrijblijvend advies, noem het een consult. Spreekuur volgens telefonische afspraak. 079 7850363 / 0626174529. Tarieven: Intake + Eerste consult: EU 100. Vervolgconsult : EU 75 Email:hermanhagens@hotmail.com.

Het wordt tijd dat de inspectie hard gaat optreden, vindt Nienhuys. Hij denkt dat de inspectie een boete kan opleggen van 6700 euro zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen.

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij