UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Sophie J.M. Josephus Jitta | Geplaatst: 05 juni 2004

Colloïdaal zilver (CZ)

Fijnverdeeld zilver (‘colloïdaal zilver’) zou een geneesmiddel zijn tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Het werkt niet en wie er te veel van inneemt kan er onuitwisbaar blauw van worden.

Colloïdaal zilver (CZ)

Op 29 september 2009 was dit artikel 21.000 maal bekeken.

Op 22 augustus 2010 was dit artikel 30.000 maal bekeken.

 Medici en apothekers opgelet: er is sinds een poosje een ‘nieuw’ antibioticum op de markt, met een dusdanig brede werking dat u de oude antibiotica met een gerust hart in de chemokar kunt deponeren. Het middel heet colloïdaal zilver en is, als ik tenminste de door mij geraadpleegde Italiaanse en Nederlandse internetsites mag geloven, een krachtig, natuurlijk antibioticum dat kan worden ingezet voor de bestrijding van wel 650 ziekten. Het gaat niet alleen bacteriën te lijf, maar ook virussen, schimmels en parasieten, doordat het een enzym dat deze ziekteverwekkers voor hun (zuur)stofwisseling nodig hebben onschadelijk maakt. CZ is goed voor de meest uiteenlopende ziekten als trachoom, psoriasis, acne, gordelroos, multiple sclerose (MS), bloedvergiftiging, kinkhoest, wratten, rode hond, voetschimmel, reuma en niet te vergeten AIDS. Slechts één site heeft ook kanker in het rijtje opgenomen, maar een kniesoor die daarop let. Colloïdaal zilver kent geen bijwerkingen, heeft geen contra-indicaties en heeft geen invloed op de werking van andere medicijnen. Het werkt bovendien razendsnel: binnen 4 minuten na inname is bijvoorbeeld het HIV-virus gedood! Het middel kan ook preventief worden toegepast.

Alle sites blijken te putten uit dezelfde bronnen:

  1. het boek van Paul Farber, een Amerikaanse arts die was getroffen door de ziekte van Lyme. Reguliere antibiotica bezorgden hem Candida albicans, maar colloïdaal zilver genas hem.
  2. onderzoeken (dit magische woord mag natuurlijk niet ontbreken) van de biochemicus Margraf, de chirurg Carl Moyer en ene dr. Robert O. Becker, alle drie Amerikanen.

Wat is colloïdaal zilver nu eigenlijk? Het is een middel dat wordt verkregen door een elektrische stroom te leiden door een bak met gedestilleerd water met daarin staven zilver. Er ontstaat zo een colloïdale oplossing van zilver in water. Deze oplossing wordt vervolgens verdund. De hoeveelheid CZ in de oplossing varieert per product: een homeopathisch verdunde oplossing is bijvoorbeeld 6 delen zilver op 1 miljoen delen water. Op internet worden ook apparaten verkocht waarmee men zelf CZ kan maken. De prijzen voor een dergelijk toestel variëren van € 22 tot € 193. CZ kan worden ingenomen, op de huid gesmeerd of via een spray worden toegediend. Het wordt stapsgewijs via het bloed in het lichaam opgenomen. Het is smaak- en reukloos en sommige sites reppen bovendien van kleurloosheid.

Zilver, zo zeggen de sites, staat al eeuwen bekend als doder van ziekteverwekkers en remmer van ontstekingen. Vóór de ontdekking van penicilline werd het dan ook volop gebruikt tegen infecties. Waar antibiotica als neveneffect bij de gebruiker resistentie kunnen veroorzaken, heeft CZ dat effect niet. Het is daardoor zelfs bruikbaar voor brandwonden: het voorkomt infectie en stimuleert het weer (aan)groeien van beschadigd weefsel. Ook het afweersysteem wordt gestimuleerd, zeker als CZ dagelijks wordt ingenomen.

Heel andere taal spreekt daarentegen de Amerikaanse Quackwatch-site (zie ook externe link): ‘CZ is geen geneesmiddel of wondermiddel. Als u ziek bent moet u een huisarts raadplegen’. Verder meldt deze site dat bij langdurig gebruik van colloïdaal zilver argyrosis (argyria) kan ontstaan, zilververgiftiging. Dan kleurt de huid asgrijs en worden er zilverdeeltjes opgeslagen in de huid, de ogen en de inwendige organen. Er zijn ook nierfunctiestoornissen en neurologische afwijkingen beschreven. Werd zilver vóór de uitvinding van penicilline geregeld gebruikt in met name neusdruppels, daarna niet meer. Sinds 1975 is colloïdaal zilver in Amerika niet langer geregistreerd. Sedert 1994 heeft de FDA een groot aantal fabrikanten van CZ op de vingers getikt, omdat hun medische claims ongefundeerd waren. Vanaf 1999 is CZ in Amerika niet langer ‘over de toonbank’ verkrijgbaar. Nu Nederland nog.

Met dank aan Rob Koene.

Naschrift 11 augustus 2009

Blijkens een artikel in het Nederlands Dagblad getiteld ‘Nepmiddelen Mexicogriep in de handel‘ stelt de VWA een onderzoek in naar aanbieders van colloïdaal zilver tegen de Mexicaanse griep. Ook De Telegraaf maakt hier heden melding van in een artikel getiteld ‘Nepmiddelen tegen Mexicaanse griep‘. Opvallend is dat de CZ-maffia als door een adder gebeten reageert. Sommigen voeren aan dat met de homeopathisch verdunde kwaliteit colloïdaal zilver er geen gevaar is. Tal van andere media brengen hetzelfde bericht. Op dezelfde dag interviewde RTL4 Rob Koene over dit en enkele andere onzinmiddelen (onder andere ‘een bekertje overgeschoten moedermelk’).

 

Zie ook:
Wartaal over colloïdaal zilver (CZ)
Bedrog met colloïdaal zilver

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Sophie J.M. Josephus Jitta

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 26 augustus 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse Antivax-beweging van Robert Kennedy Jr. van Facebook verwijderd / Amazon krijgt waarschuwing van Amerikaanse FDA vanwege verkoop ongeregistreerde middelen.

artikelen - 11 mei 2022

Steven de Koenigswarter van nano-mineralenproducent The Health Factory bedient zich van leugens, de vereniging moet het ontgelden.