UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 augustus 2023

CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement

Foto: Homeopatische middelen. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt / Voortvluchtige covid-dokter ingerekend in Utah / Eigenaar Australische gedragskliniek lid van vreemde sekte / Indiase studentenvereniging wil meer homeopathische en ayurvedische genezers.

CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement

Het Amerikaanse Center for Inquiry, de onderzoekstak van het Committee for Skeptical Inquiry (CSI), roept Amerikanen op om in opstand te komen tegen een homeopathie-amendement. De homeopathie-lobby heeft flink werk gemaakt van het bewerkstelligen van een amendement aan een federale wet die ervoor zorgt dat de Food and Drug Administration homeopathische middelen niet zal verbieden, zolang die middelen voldoen aan ‘standaarden voor sterktes, kwaliteit en puurheid zoals die is voorgeschreven in de Homeopathic Pharmacopoeia of the United States.’ Daarmee wordt volgens het CfI een wet de pas afgesneden die de homeopathie-industrie juist kan reguleren op basis van overheidsstandaarden in plaats van hun eigen standaarden. Het CfI roept Amerikanen op om hun volksvertegenwoordigers te bellen en hun protest uit te spreken zodat die vertegenwoordigers in actie moeten komen.
Lees meer op de website van CfI.

Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt

Dr. Sherri Tenpenny’s bevoegdheid is ingetrokken nadat ze tijdens een bijeenkomst van het House Health Committee had gesteld dat mensen die waren gevaccineerd tegen het coronavirus, metalen objecten als messen en vorken tegen hun voorhoofd konden plakken, doordat ze ten gevolge van het vaccin mogelijk gemagnetiseerd waren. Tenpenny uit Ohio zegt al 21 jaar zelf onderzoek te doen naar de bijwerkingen van vaccineren. De uitspraken van Tenpenny leverde 350 klachten op bij de Medische Raad waarna Tenpenny geschorst werd.
Lees meer bij Cleveland.com.

Voortvluchtige covid-dokter ingerekend in Utah

Gordon Hunter Pederson, een 63-jarige dokter, is ingerekend in Utah. Hij was niet op komen dagen voor een zitting waarin hij was aangeklaagd voor onder meer fraude. Tijdens de coronapandemie claimde Pederson dat je van het virus kon genezen door colloidaal zilver te drinken. Pederson verkocht het spulletje ook aan iedereen die dat hebben wilde. Volgens hem ‘resoneerde’ de frequentie of vibratie van het zilver met het virus waardoor het membraam stuk ging en het je niet meer kon infecteren. Pederson is drie jaar voortvluchtig geweest en moet nu opnieuw voorkomen.
Lees meer op de website van de Attorney General.

Eigenaar Australische gedragskliniek lid van vreemde sekte

Tanya Curtis, de eigenaar van gedragskliniek Fabic die veel kinderen met het syndroom van Down en hun families begeleidt en daarvoor vergoedingen krijgt van de Australische overheid, blijkt lid te zijn van een vreemde sekte. Sekteleider Serge Benhaynon die opereert vanuit het Universal Medicine Center, stelt namelijk dat mensen met het Syndroom van Down in een vorig leven dictators, corrupte generaals of corrupte politici zijn geweest en dat ze door hun Karma nu gestraft worden. Curtis volgt Benhaynon. Nu familie van kinderen met het Syndroom van Down die door haar begeleid worden daarachter is gekomen, zijn ze in alle staten.
Lees meer bij ABC.

Indiase studentenvereniging wil meer homeopathische en ayurvedische genezers

Leden van de All Odisha Ayush Students Association vinden dat er meer homeopathische en ayurvedische ‘genezers’ moeten komen in de Indiase staat Odisha. Ze vinden dat er meer centra moeten komen waar dit soort ‘geneeskunde’ gepraktiseerd wordt, zodat meer inwoners van Odisha gezondheidszorg kunnen krijgen. De voorzitter van de vereniging stelde dat 562 homeopathische en 619 ayurvedische dokters niet genoeg zijn voor de 44 miljoen inwoners. Dat homeopathie niet werkt, lijkt de studenten niet uit te maken.
Lees meer in The Times of India.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.