UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: J. Geerling | Geplaatst: 13 juni 2005

Alternatieve geneeskunde en de werkwijze van de VtdK

In het nummer van 6 september 2003 van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde stelde onze voorzitter Renckens clinici aan de kaak die, hoewel wetenschappelijk opgeleid, niet wetenschappelijk bezig zijn door alternatieve geneeswijzen toe te passen. Hij betoogde dat de beroepsverenigingen onmachtig of onwillig zijn hieraan iets te doen. Dit was voor Rooijmans en Walvoort aanleiding […]

In het nummer van 6 september 2003 van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde stelde onze voorzitter Renckens clinici aan de kaak die, hoewel wetenschappelijk opgeleid, niet wetenschappelijk bezig zijn door alternatieve geneeswijzen toe te passen. Hij betoogde dat de beroepsverenigingen onmachtig of onwillig zijn hieraan iets te doen. Dit was voor Rooijmans en Walvoort aanleiding een commentaar te schrijven. Zij betogen dat men het moeilijk met Renckens oneens kan zijn en dat het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde geregeld plaats heeft ingeruimd voor het bestrijden van de kwakzalverij.
Lees verder op: www.kwakzalverij.nl/pdf/04-02ntgdiscussie.pdf

J. Geerling

internist

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 14 augustus 2021

Zowel bij modeziekten als kwakzalverij het om zaken, waarvan nut en een wetenschappelijke basis ontbreken. Een vervolg.

artikelen - 05 september 2016

“Ik vind niet dat je moet samenwerken met mensen die rare geneeswijzen toepassen.” Dat zei Cees Renckens zaterdag bij EenVandaag.

artikelen - 27 april 2015

UITNODIGING VOOR DE MEDEWERKERS EN STUDENTEN VAN DE UNIVERSITEIT MAASTRICHT stond er in kapitale chocoladeletters boven een advertentie in Observant , het universiteitsblad van de Universiteit Maastricht.