Stoorveldtherapie

Een van mijn patiënten heeft sinds een jaar een chronische afwijking in de mondholte. De kaakchirurg en andere reguliere specialisten kunnen niet veel voor haar doen. Ze heeft daarom nu een praktijk voor “poliklinische stoorveld diagnostiek” bezocht, Kerkpad Zuidzijde 65, 3764 AN Soest, tel. 035 6015369.
Deze man geeft haar behalve veel tijd en hoge deklaraties, ook al advies om de nodige kronen en bruggen te gaan vervangen, omdat deze materialen zouden bevatten, die mede verantwoordelijk zijn voor haar ziekte.
Bent U bekend met deze praktijken, en kunt U mij vertellen, wat de waarde van een dergelijke diagnose is?
Hier staat op het spel, dat ze mij gaat vragen goede kronen en bruggen te slopen, met de hoop er beter van te worden.
C.D.

Stoorveldtherapie is de zoveelste nieuwe loot aan de boom van de kwakzalverij. Wij hadden er nog niet eerder van gehoord, maar internet hielp ons snel aan de benodigde informatie. Zoek naar “stoorveld” in Google en u vindt meer dan 70 verwijzingen. Het lijkt voldoende om de site van Natuur en Welzijn even te bezoeken (zie externe link). Daar kunt u meteen zien op welke absurde nonsens deze vorm van kwakzalverij gebaseerd is. Onder het betreffende artikel vindt u ook het door u genoemde telefoonnummer van de stoorveldpraktijk in Soest.

Tandheelkunde is blijkbaar een van de specialiteiten in de stoorveldtherapie. Daarmee komt meteen weer het oude kwakzalversverhaal over de schadelijke effecten van vullingen en amalgaam op de proppen. Meer gegevens hierover vindt u op de website van onze vereniging onder het trefwoord amalgaam.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij