UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek

Prijs voor bestrijding kwakzalverij naar dr. Jan Willem Nienhuys

Deze onderscheiding is in het leven geroepen door de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De Gebroeders Bruinsma waren in 1880 de oprichters van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De onderscheiding wordt gegeven aan personen of instellingen die een bijzondere verdienste hebben bij de bestrijding van de kwakzalverij.

Dit jaar is de de skepticus en wiskundige dr. Jan Willem Nienhuys de ontvanger van deze onderscheiding. Hij is vanaf de oprichting in 1988, betrokken bij de Stichting Skepsis en is er de stuwende kracht. Hij heeft zich al die tijd ook krachtig uitgesproken over pseudowetenschap in de geneeskunde en hij heeft daarmee de kwakzalverij in ons land effectief helpen bestrijden.

Hij schreef honderden doorwrochte en veel geciteerde artikelen, hij was en is een vraagbaak voor velen. Hij was mede-organisator van de jaarlijkse Skepsis-congressen. Ook diende hij vele klachten bij officiële instanties over kwakzalvers. Hij toonde daarbij een enorme inzet, een verbluffend vermogen om zich snel bepaalde zaken eigen te maken, een enorme productiviteit en een ongeëvenaarde accuratesse.

Nienhuys heeft een grondige kennis van het absurde en de paranormale wereld. Hij schreef samen met Marcel Hulspas het encyclopedische boek over pseudowetenschap en kwakzalverij “Tussen waarheid en waanzin”.

De prijsuitreiking zal op 4 oktober te Amsterdam in het gebouw de Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, plaatsvinden om 12.00 uur.

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij