UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Marie P. Prins | Geplaatst: 30 april 2003

Zeeuws geheugen

Zeeland kent een flink aantal reformatorisch gelovigen onder haar bevolking en die zijn fel gekant tegen inenting. Dat hebben ze bij de laatste mazelenepidemie in de winter van 1999-2000 geweten. Veel gevallen van mazelen en één sterfgeval, een jongeman van 17 jaar. Zoals na zulke gebeurtenissen altijd het geval is, ging kort daarna de vaccinatiegraad […]

Zeeland kent een flink aantal reformatorisch gelovigen onder haar bevolking en die zijn fel gekant tegen inenting. Dat hebben ze bij de laatste mazelenepidemie in de winter van 1999-2000 geweten. Veel gevallen van mazelen en één sterfgeval, een jongeman van 17 jaar. Zoals na zulke gebeurtenissen altijd het geval is, ging kort daarna de vaccinatiegraad in Zeeland snel omhoog en de epidemie was toen snel over.

Maar het geheugen is kennelijk zwak. En de reformatorischen zijn niet de enige niet-prikkers; tel daar de antroposofen en de homeopaten ook nog maar bij. Alleen wonen die, in tegenstelling tot het reformatorische volksdeel, verspreid onder de bevolking, dus lopen ze minder risico. Toch sloeg de GGD Zeeland op 3 april j.l. alarm over de lage vaccinatiegraad voor de D(k)TP-prik. Die was ondertussen nog maar 89,9% en daarmee onder de WHO-norm van 90% en ruim onder het landelijk gemiddelde van 95,3% . Het gaat hier nu niet om de mazelenprik, maar om vaccinatie tegen een aantal nog gevaarlijkere infectieziekten. Is drie jaar al genoeg om de gevaren van niet-prikken te vergeten?

De GGD gaat een gerichte actie voeren gericht op de groeiende groep twijfelaars. Bij het reformatorische, antroposofische en homeopathische volksdeel verwacht de GGD niet veel winst te halen.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Marie P. Prins

Marie Prins is een gepensioneerd elektrotechnisch ingenieur die bij ongeluk in de kruiden is gerold. Ze wilde weten of en hoe ze de absint alsem in haar (keuken)kruidentuin veilig kon gebruiken. Daardoor kwam ze er achter hoe vreselijk moeilijk het is om betrouwbare informatie over kruiden te krijgen, zeker waar het kruiden betreft die al dan niet terecht de naam hebben genezende werkingen te hebben. Ze is daarna op zoek gegaan naar die informatie. Ze heeft ondertussen flink wat goede informatie gevonden maar is nog steeds op zoek naar iets in het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het tegenspreken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.