UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 12 juni 2007

VVD: bedevaart naar Lourdes uit zorgpolis

Al geruime tijd maakt de Vereniging tegen de Kwakzalverij bezwaar tegen de zogenaamde koppelverkoop van alternatieve behandelwijzen in de aanvullende pakketten van zorgverzekeraars. Het is namelijk bijna onmogelijk om een aanvullende pakket te kiezen zonder vast te zitten aan een vergoeding van alternatieve behandelwijzen. De VVD deelt onze mening, want VVD-kamerlid Edith Schippers vindt het […]

Al geruime tijd maakt de Vereniging tegen de Kwakzalverij bezwaar tegen de zogenaamde koppelverkoop van alternatieve behandelwijzen in de aanvullende pakketten van zorgverzekeraars. Het is namelijk bijna onmogelijk om een aanvullende pakket te kiezen zonder vast te zitten aan een vergoeding van alternatieve behandelwijzen.

De VVD deelt onze mening, want VVD-kamerlid Edith Schippers vindt het een schande dat mensen met aanvullende verzekeringen bij sommige zorgaanbieders meebetalen aan bijvoorbeeld een bedevaart naar Lourdes zonder dat dit vermeld wordt in de polisvoorwaarden. Zij heeft minister Klink van Volksgezondheid gevraagd om de zorgverzekeraars hierop aan te spreken.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft een overzicht (‘Aanvullende zorgverzekering en alternatieve  behandelwijzen‘) gemaakt van zorgverzekeraars die wel de mogelijkheid bieden om een aanvullend pakket te nemen zonder direct vast te zitten aan allerlei alternatieve behandelwijzen.

Hopelijk neemt minister Klink het advies van Edith Schippers ter harte. We raden hem in ieder geval aan de Buitenhof-column van collega Plasterk nog eens door te lezen.

Externe bronnen: Algemeen Dagblad, Katholiek Nederland, De Pers, Nederlands Dagblad

 

Naschrift 29 november 2009

De link naar het bericht in het AD is verdwenen, maar de andere links werken nog. Verzekeraar CZ organiseert nog steeds jaarlijks Lourdesreizen, zoals ze al sinds 1928 doet. De website GeenStijl is er nu ook achtergekomen.

Naschrift oktober 2010

Een veel uitvoeriger overzicht van verzekeringen en alternatieve behandelmethoden en welke verzekeringen een alternatiefvrij aanvullend pakket hebben, staat in Alternatief verzekerd in Nederland.

 

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

tijdschrift - 10 januari 2023

Een meisje kwam in een botsing terecht. De term 'whiplash' viel. Een term die al snel wordt gebezigd. Maar hoe zit het met whiplash en bestaat zoiets als 'chronische whiplash'?

artikelen - 25 november 2021

Buitenlandrubriek met o.a.: Oostenrijkse verzekering stopt met vergoedingen van homeopathie / Handleiding om coronamisinformatie te spotten.