UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 januari 2024

Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland

Foto: Een oude cover van Der Spiegel over Homeopathie

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties / Canadese arts veroordeeld wegens vermoorden vrouw met alternatieve therapie / Texaanse arts mag niet meer praktiseren na toedienen infuus

Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland

De Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lautenbach, wil homeopathie uit de zorgverzekering schrappen. Dat betekent dat Duitsers die een Heilpraktiker bezoeken, geen vergoeding meer krijgen voor de alternatieve therapie die ze daar voorgeschoteld krijgen. De Duitse Homeopathische Vereniging is alvast niet blij met Lautenbach en zint op een actie om de maatregel tegen te houden.
Lees meer in Der Spiegel.

Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties

Jeanette Breen, een verloskundige uit Long Island, New York, heeft bij 1500 kinderen homeopathische in plaats van echte vaccinaties ingespoten. Ze gaf de nep-vaccinaties ongevraagd en vervalste de documenten. In 2019 werd de uitzondering om geen vaccinaties te willen om geloofsgronden, afgeschaft. Breen begon daarna nep-vaccinaties te geven. Ze heeft een boete van 300.000 dollar gekregen.
Lees meer in The Independent.

Canadese arts veroordeeld wegens vermoorden vrouw met alternatieve therapie

Jeffrey Harris, een arts uit Vancouver, is veroordeeld tot 5-15 jaar gevangenisstraf wegens het vermoorden van zijn vrouw. Zij had lupus en in plaats van het aanmoedigen van een reguliere behandeling, besloot hij op zijn vrouw te experimenteren met allerlei andere medicatie aangevuld met kruidenpreparaten. Zijn vrouw stierf uiteindelijk aan een hartinfarct. Daarvoor had ze extreme pijn.
Lees meer op de website van de District Attorney.

Texaanse arts mag niet meer praktiseren na toedienen infuus

Dr. Michael Patrick Gallagher mag zijn beroep niet meer uitoefenen van de Texas Medical Board. Gallagher was de medisch verantwoordelijk voor de behandelingen die in de Luxe Med Spa werden toegediend te Wortham. Daar kreeg Jennifer Cleveland een infuus toegediend door iemand die daar niet voor bevoegd was, waarna zij overleed. Hoewel niet onomstotelijk vast is komen te staan dat zij door het infuus overleden is, kan ook niet uit worden gesloten dat het geen rol heeft gespeeld. Gallagher hield geen toezicht op degene die het infuus toediende. Ook bleek de staf niet getraind op het omgaan met eventuele complicaties.
Lees meer bij KWTX.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.