VtdK roept leden op een Lubach-brief naar hun verzekeraar te sturen

Naar aanleiding van de uitzending Zondag met Lubach (8 okt) roept de VtdK haar leden op deze modelbrief naar hun zorgverzekeraar te sturen.
Door: de Webredactie | Geplaatst: 11 okt 2017 | Laatste Wijziging: 11 okt 2017

Geachte zorgverzekeraar …...,

Graag wil ik u wijzen op de tv-uitzending Zondag met Lubach die 8 oktober werd uitgezonden op NPO3 en is terug te kijken op Youtube.

Zou u deze link kunnen verspreiden onder uw medewerkers! Arjen Lubach vindt het onjuist dat reguliere geneeswijzen en alternatieve geneeswijzen vaak bij elkaar in het zorgpakket zitten. De Vereniging tegen de Kwakzalverij steunt hem hierin. 

Kies je voor fysiotherapie dan krijg je er ook onbewezen behandelwijzen als reïncarnatietherapie of iriscopie erbij. Dat is gek, en moet worden veranderd. Een scheiding tussen die twee zorgt ervoor dat duidelijker wordt wat wel en niet wetenschappelijk verantwoord is en wat dus wel en geen betrouwbare geneeswijzen zijn.

Ik wil u de volgende vraag stellen: wanneer gaat u een aanvullende polis aanbieden zonder alternatieve behandelingen erin? Zou u mij uitleg kunnen geven over uw beleid hierin.

Dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

.......................

Geb. datum:
Polisnummer:
Adres:

Lees ook