UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 11 oktober 2017

VtdK roept leden op een Lubach-brief naar hun verzekeraar te sturen

Naar aanleiding van de uitzending Zondag met Lubach (8 okt) roept de VtdK haar leden op deze modelbrief naar hun zorgverzekeraar te sturen.

VtdK roept leden op een Lubach-brief naar hun verzekeraar te sturen

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=0egBrxZICME

Geachte zorgverzekeraar ……,

Graag wil ik u wijzen op de tv-uitzending Zondag met Lubach die 8 oktober werd uitgezonden op NPO3 en is terug te kijken op Youtube.

Zou u deze link kunnen verspreiden onder uw medewerkers! Arjen Lubach vindt het onjuist dat reguliere geneeswijzen en alternatieve geneeswijzen vaak bij elkaar in het zorgpakket zitten. De Vereniging tegen de Kwakzalverij steunt hem hierin. 

Kies je voor fysiotherapie dan krijg je er ook onbewezen behandelwijzen als reïncarnatietherapie of iriscopie erbij. Dat is gek, en moet worden veranderd. Een scheiding tussen die twee zorgt ervoor dat duidelijker wordt wat wel en niet wetenschappelijk verantwoord is en wat dus wel en geen betrouwbare geneeswijzen zijn.

Ik wil u de volgende vraag stellen: wanneer gaat u een aanvullende polis aanbieden zonder alternatieve behandelingen erin? Zou u mij uitleg kunnen geven over uw beleid hierin.

Dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

…………………..

Geb. datum:
Polisnummer:
Adres:

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 01 december 2020

Met de razendsnelle opkomst van de sociale media is er een heel nieuwe klasse van deskundologen ontstaan.

artikelen - 09 oktober 2017

In de uitzending van Zondag met Lubach van 8 oktober maakt Arjen Lubach gehakt van kwakzalverij en de verzekeringen die het vergoeden.

artikelen - 11 oktober 2012

Moeten gemeenten alternatieve geneeskunde vergoeden? Nee, de gemeente Utrecht is niet voor niets genomineerd voor een antiprijs tegen kwakzalverij.