UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 juli 2023

Vier mannen veroordeeld in Florida wegens verkopen van bleek- als wondermiddel

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier mannen veroordeeld in Florida wegens verkopen van bleek- als wondermiddel / Chiropractor uit Iowa veroordeeld wegens fraude van een miljoen dollar.

Vier mannen veroordeeld in Florida wegens verkopen van bleek- als wondermiddel

Foto: Bleekmiddel

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Vier mannen veroordeeld in Florida wegens verkopen van bleek- als wondermiddel / Chiropractor uit Iowa veroordeeld wegens fraude van een miljoen dollar / ‘Helderziende’ uit Florida veroordeeld wegens zwendel / Oproep om in het geweer te komen tegen beroemdheden die kwakzalverij promoten / Alternatieve behandelaar uit Georgia veroordeeld wegens chelatie-fraude.

Vier mannen veroordeeld in Florida wegens verkopen van bleek- als wondermiddel

Een vader en zijn drie zoons uit de Amerikaanse staat Florida zijn veroordeeld wegens het verkopen van een giftig bleekmiddel als een wondermiddel dat bijna alle ziekten kan genezen. Het viertal gebruikte ook nog het front van een religieuze organisatie, de Genesis II Church of Health and Healing om het goedje aan de man te brengen. In totaal verdienden ze een miljoen dollar (omgerekend ruim 900.000 euro) aan de verkoop van hun Miracle Mineral Solution en dupeerden duizenden klanten verspreid over de Verenigde Staten. De federale rechter had maar een half uur nodig om te beslissen dat de vier schuldig waren. Ze moeten vijf jaar de gevangenis is.
Lees meer in The Miami Herald.

Chiropractor uit Iowa veroordeeld wegens fraude van een miljoen dollar

Een chiropractor uit Keokuk in de Amerikaanse staat Iowa, is veroordeeld wegens oplichting en fraude. De chiropractor adviseerde het gebruik van een wegwerp-acupunctuur-apparaat en diende er rekeningen voor in bij Medicare, de ziektekostenverzekering, alsof het om een chirurgisch apparaat ging. De chiropractor toucheerde zo een miljoen dollar (omgerekend 9 ton euro) voor een apparaat dat niet wetenschappelijk aangetoond werkt of een ‘chirurgische’ functie heeft.
Lees meer bij Iowa Capital Dispatch.

‘Helderziende’ uit Florida veroordeeld wegens zwendel

Een vrouw uit Florida die zich voordoet als helderziende moet samen met haar partner de gevangenis in, omdat ze een slachtoffer deed geloven dat ze er een vloek op diens familie rustte, door diens toekomst te voorspellen en deze persoon uiteindelijk drie miljoen dollar afhandig te maken. De rechtbank achtte hen schuldig aan zwendel die drie jaar doorging. Het slachtoffer kon uiteindelijk niet meer voor de ‘hulp’ van de helderziende betalen omdat alle fondsen al op waren. De helderziende moet niet alleen de gevangenis in maar ook de ruim 3 miljoen dollar terugbetalen aan het slachtoffer.
Lees meer bij CBS News.

Oproep om in het geweer te komen tegen beroemdheden die kwakzalverij promoten

Art Caplan van de Division of Medical Ethics aan de New York University Grossman School of Medicine roept wetenschappers op om in het geweer te komen tegen de desinformatie en kwakzalverij die door beroemdheden de wereld in wordt geslingerd. Caplan noemt actrice Gqyneth Paltrow als voorbeeld van een beroemdheid die met haar bedrijf Goop geld verdient aan de promotie en verkoop van allerlei onzinmiddelen.
Lees over en bekijk zijn oproep bij Medscape.

Alternatieve behandelaar uit Georgia veroordeeld wegens chelatie-fraude

Een alternatieve behandelaar uit Rome in de Amerikaanse staat Georgia is veroordeeld omdat hij rekeningen indiende bij verzekeraar Medicare voor chelatietherapie. Dit is een alternatieve onbewezen methode waarmee metalen uit het bloed gefilterd zouden kunnen worden. De behandelaar diende bovendien 4400 rekeningen in voor behandelingen die hij niet had uitgevoerd. De behandelaar is schuldig bevonden en moet onder meer ruim een miljoen dollar aan schade betalen.
Lees meer op de website van de District Attorney.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 17 januari 2024

De bijscholingscursus ‘completere’ tandarts van bedrijf Bio-basics stroomt over van kwakzalverij zoals acupunctuur en ozontherapie.

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.