UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Bestuur VtdK | Geplaatst: 22 juli 2007

Vereniging in cassatie tegen arrest Amsterdamse Hof

In overleg met onze raadsman mr. Vlaar heeft de Vereniging besloten in cassatie te gaan tegen het arrest van het Hof, dat de eerdere uitspraak van de rechtbank in de zaak-Sickesz vernietigde. De heer Von Schmidt auf Altenstadt zal bij de Hoge Raad de positie van de Vereniging bepleiten. Voordat een dergelijke procedure tot een […]

In overleg met onze raadsman mr. Vlaar heeft de Vereniging besloten in cassatie te gaan tegen het arrest van het Hof, dat de eerdere uitspraak van de rechtbank in de zaak-Sickesz vernietigde. De heer Von Schmidt auf Altenstadt zal bij de Hoge Raad de positie van de Vereniging bepleiten. Voordat een dergelijke procedure tot een eind komt kan er gemakkelijk een of anderhalf jaar verstrijken.

Ons bereiken veel vragen over het nog steeds niet verschijnen van de ons opgelegde rectificatie-advertenties in NRC Handelsblad en De Telegraaf. De verenigingskas, die reeds zwaar te lijden had gehad onder advocatenkosten, kon deze advertenties niet meer betalen en om deze reden werd een actie gestart ter versterking van onze weerstandskas, die prachtige resultaten heeft opgeleverd.

De advertenties moesten geplaatst worden binnen tien dagen na betekening van het vonnis. De Vereniging heeft nu aan de tegenpartij voorgesteld te wachten met het plaatsen van de advertenties tot de uitkomst van de cassatie bekend is. Mocht dit namelijk in ons voordeel uitvallen dan zullen de kosten van de advertenties op Sickesz verhaald worden.
De inmiddels ontvangen donaties zijn essentieel om de rechtszaak vol te houden: niet alleen is cassatie kostbaar, maar als we winnen moet misschien opnieuw bij een ander hof worden geprocedeerd, wat dan weer advocatenkosten meebrengt. In tegenstelling tot bijv. de VS waar een verliezende partij na ‘frivolous litigation’ kan worden veroordeeld tot het betalen van de advocatenkosten van de winnaar is zoiets in ons land helaas niet mogelijk.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Bestuur VtdK

Gerelateerde artikelen

page - 17 november 2021

De VtdK hanteert de volgende definitie van kwakzalverij:

tijdschrift - 15 juli 2019

Cees Renckens blikt terug op drie ‘chefsachen’ uit de recente kwakzalverij.

tijdschrift - 29 maart 2017

Inhoud Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij – Jaargang 128, 2017, 1 * Over het komen en gaan van modeziekten (pag. 1)* Sickesz als verdedigster van de oorlogsmisdadiger en antisemiet Menten (pag. 9)* Systeembiologie, een door de kruidenkwakzalvers gekaapte term (pag. 11)* Correctie (pag. 14)* Ad hominem (pag. 15)* Floww en een geval van negatieve transsubstantiatie […]