UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 08 april 2021

Vanessa is boos op anti-kwakvereniging

Connie Witteman (Vanessa) vertelt roddelpers dat haar hond Rocco herstelde na een alternatieve ozongasspoelbeurt; de VtdK gelooft het niet.

Vanessa is boos op anti-kwakvereniging

Foto: https://www.instagram.com/p/CM5R2BCjgfu/

Connie Witteman, die in een ver verleden door het leven ging als zangeres Vanessa van de tophit Upside Down, is boos op de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK); harde kritiek van de vereniging is haar niet goed bevallen. 

Witteman trakteerde haar hond Rocco in maart op een ozontherapie – blazen van ozongas in de anus – om wankeligheid en beroerdheid te bestrijden. De hond had hier last van gekregen nadat hij tegen een tafel was opgelopen. 

Rocco herstelde na enkele blaasuren in de Amsterdamse dierenpraktijk Natuurlijk Gezonde Dieren van dierenarts Stefan Veenstra, laat Connie Witteman (69) de redactie van het roddelblad Story weten. In het Story-stuk vertelt Witteman de redactie op aanraden van Luv’-zangeres Patty Brard naar de holistische dierenarts te zijn gegaan. Reguliere dierenartsen konden niets meer voor haar hond betekenen, was Witteman duidelijk geworden.

Stefan Veenstra

De dierenarts van dienst in de Amsterdamse kliniek Stefan Veenstra heeft zich, na zijn dierenartsenopleiding aan de universiteit in Utrecht, geschoold in acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Veenstra, oprichter van de Stichting Integratieve Geneeskunde, specialiseerde zich daarna in verschillende behandelgekkigheden voor dieren, therapieën waarvan de effectiviteit op geen enkel manier is bewezen. Het gaat dan om gemmotherapie (een bijzonder vorm van fytotherapie), bloesemtherapie, orthomoleculaire therapie, darmtherapie en goudacupunctuur (eenmalig inbrengen van goud in acupunctuurpunten). Infusen met vitamine C en kurkuma zet Veenstra in bij de behandeling van kanker.

Dierenarts Veenstra onderzocht Wittemans hond Rocco en ontdekte dat zijn lever en nieren waren beschadigd, zijn hartritme veel te hoog was en dat de hond zijn ‘innerlijke hitte’ niet kwijt kon, schrijft Witteman op haar Instagram-pagina. Waarna Veenstra (dure) ozontherapie voorschreef. Ozontherapie zou een brede gunstige ontgiftigingswerking hebben. Ozongas in het lichaam kan wonderen doen, meent Veenstra. ‘Bacteriën, schimmels en gisten worden erdoor vernietigd, chemicaliën en zware metalen worden erdoor geoxideerd en zo onschadelijk gemaakt, lichaamscellen zullen meer zuurstof opnemen, het immuunsysteem wordt er door gestimuleerd en het tumormetabolisme geremd’, schrijft Veenstra op zijn praktijkwebsite.

Er zijn diverse toedieningsopties bijvoorbeeld in de vorm van geozoniseerd water. Rectaal kan ook, zoals is gebeurd bij Wittemans hond Rocco. Elke vijf minuten wordt dan een hoeveelheid ozongas rectaal via een dunne katheter in de anus ingeblazen. De duur van zo’n behandeling kan een half tot anderhalf uur duren, beschrijft Veenstra op zijn website. Hond Rocco kreeg een intensieve ozonbehandeling, een dagelijks spoelbeurt, twee weken lang.

Zinloze kwakzalverij, citeert de redactie van Story dierenarts Sjeng Lumeij, bestuurslid van de VtdK. In het Story-artikel kwalificeert Lumeij ozontherapie als gebakken lucht. Hij komt tot dit oordeel na lezing van tientallen studies waaruit blijkt dat er geen enkel bewijs is dat toediening van ozongas in de bloedbaan – in Rocco’s geval via de anus van het dier – enig effect zal hebben. Er zijn echter wel bijwerkingen, waarschuwt Lumeij. De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht sluit zich bij hem aan en omschrijft de behandeling in de Amsterdamse kliniek als ‘onprofessioneel gedrag.’

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 13 december 2022

De BeterKliniek van de Vlaamse homeopaat/huisarts An van Veen pakt chronische aandoeningen aan met onbewezen, hoog-geconcentreerde vitamine-infusen.

artikelen - 23 februari 2021

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers gebruikten Trump-demonstratie bij Capitool / Misleidende claims moeten van Britse detox-website af.

artikelen - 20 december 2017

Heilpraktiker Hinno Heidstra biedt net over de grens bij Enschede ongecontroleerd een keur aan onbewezen infuustherapieën aan.