UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 06 maart 2006

Tijl’s Tinnitool

Tijl Uilenspiegel is weer eens opgestaan. Dit keer heeft hij een vernuftig apparaatje meegebracht waarmee hij – als met een toverstokje – subiet uw tinnitus (oorsuizen) wegtovert. Hardhorendheid lost u er ook mee op, zo vermeldt Tijls website. Zelfs nog sneller dan de tinnitus. En als u het niet zomaar gelooft mag u deze zg. […]

Tijl Uilenspiegel is weer eens opgestaan. Dit keer heeft hij een vernuftig apparaatje meegebracht waarmee hij – als met een toverstokje – subiet uw tinnitus (oorsuizen) wegtovert. Hardhorendheid lost u er ook mee op, zo vermeldt Tijls website. Zelfs nog sneller dan de tinnitus. En als u het niet zomaar gelooft mag u deze zg. Tinnitool voor 149 euro proberen. Die 149 euro bent u dan wel kwijt, ook als het de tinnitus onverhoopt niet blijkt te verhelpen of uw gehoor niet terugkeert. De Tinnitool is een soort lampje, waarmee je van de heer Uilenspiegel een paar weken 20 minuten per dag in je oor moet schijnen. En hoppa: gehoor weer terug en tinnitus weg! Althans, dat zegt meneer Tinnitool. Hij kost bijna 300 euro, maar u mag hem 3 maanden huren voor de helft van dat bedrag.

U moet weten: met veel omhaal van woorden wordt hier een zg. laserpen gepresenteerd.

Een laserpen is een apparaatje is waarmee sprekers door middel van een lichtstraaltje op een projectiescherm iets aan kunnen wijzen. U kunt zo’n ding overal krijgen voor een handvol euro’s. Een laserpen met vrijwel dezelfde specificaties als de Tinnitool vond ik op internet voor nog geen 50 euro (incl. BTW). Nu kunt u met zo’n ding natuurlijk dagelijks een beetje in uw oor gaan schijnen, maar of het ergens tegen helpt, is maar zeer de vraag. De zg. onderzoeken die op de website gepresenteerd worden deugen wetenschappelijk namelijk niet. De Tinnitool lijkt vooral te helpen als u er heilig in gelooft, maar dat geldt voor oorkaarsen en de methode van Tomatis ook, dus laten we daar niet al te lang bij stilstaan. Maar vooruit, als u voor nog geen 50 euro met een mooie rode lichtstraal in uw oor schijnt en de tinnitus gaat niet over, hebt u er in elk geval toch voor uw 50 euri een mooie laserpen aan overgehouden. Maar als u de Tinnitool na drie maanden vruchteloos gebruik terugstuurt bent u wel 149 euro huur kwijt en hebt u er ook nog eens geen mooie rood-licht laserpen aan overgehouden! Tijl Uilenspiegel, jawel. Ik zei het al.

Nog even voor de technisch geïnteresseerden onder u: de Tinnitool wordt gepresenteerd als een 5 milliwatt softlaser met een golflengte van 650 nanometer. Golflengte is een natuurkundig woord voor ‘kleur’ en 650 nanometer noemen gewone mensen ‘rood’. Het is dus eigenlijk een soft ding waar rood licht uitkomt. Het licht dringt wel anderhalve cm in de huid door, zegt Tijl nog. Een ordinaire zaklamp komt trouwens ook al een heel eind. Schijn daar maar eens mee in uw mond en kijk hoe mooi uw wangen oplichten….
Peter Kraft, audioloog

Aanvulling van de redactie
Het brein achter deze campagne is Jo-ann van der Bolt uit Tilburg. Zij prijst zichzelf niet alleen aan als lasertherapeut, maar blijkt ook op andere terreinen actief. Op een andere website noemt ze zich orthomoleculair therapeut en maakt zij reclame voor de producten van Pharmanex: voedingssupplementen, vitaminen en waarachtig ook de biofotonenscanner, die we al eens eerder tegenkwamen. Daarnaast adverteert ze met schoonheidsproducten en jawel, digitale fotospullen.

Aanvulling oktober 2010
het artikel van Peter Kraft staat ook elders, aldaar met discussie van lezers erachter.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

behandelwijzen - 22 augustus 2013

De DC Klinieken van privé-investeerder Loek Winter, met vestigingen in onder andere Amsterdam en Almere, gebruiken een onzin-therapie om oorsuizen te lijf te gaan.

behandelwijzen - 09 april 2013

`Misleidend en oneerlijk’, zo kwalificeert de Reclame Code Commissie (RCC) claims van het bedrijf Prostop Therapie in zijn advertentie in de Telegraaf van 29 december vorig jaar.

artikelen - 19 november 2005

De Belgische moleculaire psychiater Michael Maes heeft een kort geding aangespannen tegen de Vereniging tegen de Kwakzalverij, dat op 7 december te 10.30 uur in Amsterdam zal dienen. Maes spande het kort geding aan nadat hem ter ore kwam dat hij er de oorzaak van was dat de Universiteit Maastricht in september 2005 werd genomineerd […]