UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 september 2021

Sociale media hebben moeite met misinformatie vermeend ‘covidmiddel’

Buitenlandrubriek met o.a.: Facebook, Reddit en TikTok hebben moeite om misinformatie over vermeend ‘covidmiddel’ ivermectin tegen te gaan.

Sociale media hebben moeite met misinformatie vermeend ‘covidmiddel’

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=5X4Oy3ux0dk

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Facebook, Reddit en TikTok hebben moeite om misinformatie over vermeend ‘covidmiddel’ ivermectin tegen te gaan / Meer dan helft van Amerikanen accepteert evolutietheorie / Canadese natuurgenezer mag geen zelfgemaakte poeppillen meer verkopen / Covid19 wordt behandeld in Indiase homeopathie-ziekenhuizen / Amerikaan gearresteerd die onzinmedicatie tegen kanker en Covid19 verkocht.

Mondiaal: Facebook, Reddit en TikTok hebben moeite om misinformatie over vermeend ‘covidmiddel’ ivermectin tegen te gaan

Het antiparasitaire middel ivermectin dat wordt gegeven aan dieren, zou volgens antivaxxers helpen tegen Covid19. Zij promoten ivermectin op de sociale media, terwijl de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) ervoor heeft gewaarschuwd om het middel niet te nemen. ‘U bent geen paard. U bent geen koe,’ schrijft de FDA zelfs in het Engels op Twitter om consumenten erop te wijzen dat medicatie voor dieren niet zomaar door mensen geslikt zou moeten worden. De sociale media hebben ondertussen moeite met het tegengaan van de misinformatie over ivermectin, waardoor berichtgeving over het middel verspreid blijft worden.
Lees meer bij The Verge

Verenigde Staten: Meer dan helft van Amerikanen accepteert evolutietheorie

Uit onderzoek van het National Center for Science Education (NCSE) blijkt dat het aantal Amerikanen dat de evolutietheorie accepteert, is gestegen naar iets meer dan de helft. Hoe langer mensen hebben doorgeleerd, hoe groter de kans dat ze de evolutietheorie accepteren.
Lees meer op de website van de NCSE

Canada: Natuurgenezer mag geen zelfgemaakte poeppillen meer verkopen

De Canadese natuurgenezer Jason Klop mag geen pillen en klysma’s meer verkopen die gemaakt zijn met mensenpoep. Een voormalige werknemer van Klop is uit de school geklapt over de vervaardiging van de pillen. Klop maakte ze zonder hygiënische controles in een laboratorium aan huis en verkocht ze aan mensen. Klop claimt dat hij met poeptransplantaties autisme kan genezen.
Lees meer bij CBC

India: Covid19 wordt behandeld in homeopathie-ziekenhuizen

In de Indiase staat Kerala worden mensen die Covid19 hebben opgelopen nu ook behandeld in speciale homeopathische ziekenhuizen. Kerala is de eerste staat waarin dat gebeurt. Eerder stond de Indiase overheid toe dat preventieve homeopathische behandelingen gegeven konden worden om te voorkomen dat iemand Covid zou krijgen, maar homeopathische therapeuten hebben via de rechter versneld afgedwongen dat ze ook mensen die het virus hebben opgelopen onder hun hoede mogen nemen.
Lees meer bij Onmanorama

Verenigde Staten: Man gearresteerd die onzinmedicatie tegen kanker en Covid19 verkocht

Een man is door de politie van Las Vegas gearresteerd voor het verkopen van een bleekmiddel dat Mineral Miracle Solution werd genoemd. De man claimde ten onrechte dat je er kanker, Covid19 en autisme mee kunt genezen. Het middel is volgens de autoriteiten gevaarlijk voor consumenten.
Lees meer bij Review Journal

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het tegenspreken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.