UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 16 september 2021

Shortlist Meester Kackadorisprijs 2021 bekend gemaakt

Artsenfederatie KNMG, weekblad HP/De Tijd en Artsen Covid Collectief in de race voor Meester Kackadorisprijs 2021.

Shortlist Meester Kackadorisprijs 2021 bekend gemaakt

Er zijn nog drie genomineerden in de race voor de Meester Kackadorisprijs, de jaarlijkse prijs van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De winnaar van de prijs wordt ervan beticht kwakzalverij in ruime mate te hebben bevorderd

De drie overgebleven kandidaten zijn:
– de artsenfederatie KNMG,
– het weekblad HP/De Tijd en
– het Artsen Covid Collectief (ACC).

De KNMG wordt verweten zich niet openlijk te willen distantiëren van een dwaalleer als homeopathie; De KNMG laat bovendien infiltratie toe van kwakzalverij in door KNMG erkende nascholingscursussen.

Weekblad HP/De Tijd geeft ruim baan aan dr. Carla Peeters, immunoloog en infectioloog. Zij mag regelmatig columns publiceren vol catastroferende informatie over covid-19 waarbij ze twijfel zaait over de waarde van de reguliere pandemiebestrijding die het RIVM aanbeveelt.

Het Artsen Covid Collectief is een luidruchtig gezelschap waarvan – in tegenstelling tot wat wordt beweerd – slechts weinig artsen lid zijn. De meesten zijn bovendien alternatieve artsen zoals homeopaten, natuurgenezers en orthomoleculaire therapeuten. De inspectie IGJ maakte eind augustus bekend een vijftigtal antivax-artsen te hebben verboden desinformatie te verspreiden waaronder artsen van het Covid Collectief.

De winnaar van de Meester Kackadorisprijs 2021 zal 2 oktober worden bekend gemaakt op de jaarlijkse symposiumdag van de vereniging in Amsterdam, met dit jaar als onderwerp ‘bakerpraatjes in de verloskunde en gynaecologie’. 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 april 2023

Het KNMG-accreditatiebureau geeft vele nascholingspunten voor een vage leefstijl-cursus hoog in de Italiaanse Alpen met ‘integratief’ psychiater Rogier Hoenders als docent.

artikelen - 23 februari 2023

Het is uitermate pijnlijk vast te moeten stellen dat de KNMG anno 2023 weigert een beroepsverbod voor alternatieve artsen te formuleren, vindt Cees Renckens.

artikelen - 13 oktober 2021

Het Artsen Covid Collectief (ACC) heeft dit jaar de Meester Kackadorisprijs gekregen; de inspectie neemt het collectief nu ook onder vuur.